16 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / NARKOTİM GÖREVE BAŞLADI…

NARKOTİM GÖREVE BAŞLADI…

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından “Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı” kapsamında yürütülen çalışmalara ek olarak geliştirilen ve uyuşturucunun sokak düzeyinde ulaşılabilirliğinin önlenmesi amacıyla hayata geçirilen “Narkotim Projesi” için Adana’da tören düzenlendi.

Adana Valisi Mustafa Büyük, valilik bahçesinde düzenlenen törende, projenin açılışını Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da Ankara’da yaptığını anımsattı.

Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Diyarbakır, Mersin, Konya, Erzurum ve Samsun’un pilot il olarak seçildiğini dile getiren Büyük, projenin başlamasıyla uyuşturucuyla mücadelenin daha etkin bir şekilde yürütüleceğini vurguladı.

Uyuşturucuyla mücadele konusunda hükumetin çok önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Büyük, “Gençlerimizin karşılaştığı en önemli problemlerden bir tanesi uyuşturucu. Bu sorununda ortak topyekun bir mücadeleyle çözüleceğine inanıyorum” dedi.

“Narkotim” projesi kapsamında Adana’da 84 personelden 16 ayrı ekip oluşturulduğunu aktaran Vali Büyük, konuşmasına şöyle devam etti:

“Uyuşturucuyla mücadele kapsamında güzel bir çalışmayı bugün itibariyle biz de başlatmış oluyoruz. Tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde yapılacak mücadelenin en önemli kısımlarından birisi mutlaka emniyet bünyesindeki çalışmalardır. Ben ilimizde yapılan çalışmaların, Türkiye’de yapılan başarılı çalışmalara örnek teşkil edeceğine inanıyorum. Özellikle son 6 aydır ilimizde uyuşturucu kaçakçılarına yönelik başarılı çalışmalar yapıldı. Şimdi yeni projelerle ve hedeflerle çok daha iyi bir noktaya getireceğimize inanıyorum.”

Daha sonra Vali Büyük, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Mustafa Kibar’ın kurdele kesmesinin ardından “Narkotim” personeli göreve başladı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir