25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Narenciye Üreticileri Ambargoya Çözüm Arıyor…

Narenciye Üreticileri Ambargoya Çözüm Arıyor…

Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından Adanalı narenciye üretecileri ihracatta yaşanan daralmayı aşmak için çözüm arıyor.

Kentteki narenciye üreticileri ve sektör temsilcileri, Adana Ticaret Borsası’nda (ATB) buluşarak çözüm önerilerini tartıştı. ‘Narenciye Sektör Toplantısı’na ATB Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç, Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Milli, Genel Sekreter Gökhan Öztürk, ATB üyeleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü temsilcileri, Çukurova Üniversitesi’nden öğretim üyeleri katıldı. ATB Başkanı Şahin Bilgiç, “Rusya kriziyle narenciye sektöründeki sorunlar arttı. Kısa ve uzun vadede neler yapılabileceğinin masaya yatırılarak üreticilerin bu sıkıntıdan en kısa sürede kurtulması gerekir” dedi.

Sorunun çözümü için bakan düzeyinde görüşmeler yapıldığını da aktaran Bilgiç, şunları söyledi:

“Narenciye ile ilgili yaşanan sorunları Borsalar Konseyi Toplantısı’nda Gümrük ve Ticaret Bakanı ve Ekonomi Bakanımız ile paylaştık. Üretilen narenciyenin üreticiyi sıkıntıya sokmadan elden çıkarılmasını arzu ediyoruz. Kısa vadede bakanımızla yaptığımız görüşmede narenciye konusunda kamu spotuna ağırlık vermemiz gerektiğini bildirdik. Narenciyede tüketim miktarının arttırılmasının önemine değindik. Uzun vadede ise bakanımız tarafından ‘Tarımda Havza Modeli’ çalışmasına 2017 yılının Ocak ayında geçilebileceği bilgisini aldık. Bu model sayesinde üreticinin tarımı sürdürebilir hale getireceğini umut ediyoruz.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir