28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Misis Değirmenleri Restore Ediliyor…

Misis Değirmenleri Restore Ediliyor…

Misis’te bulunan Roma dönemine ait 2. ve 3. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen ve 1970’li yıllara kadar kullanılan 2 su değirmeninin restorasyonuna başlandı.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Misis’te kazı çalışmalarının 2012 yılından bu yana devam ettiğini belirterek, Kervansaray restorasyonu ve Lokman Hekim Cami rekonstrüksiyon çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Ceyhan nehri üzerinde bulunan tarihi su değirmenlerinin de restorasyonuna başladığını belirten Çelikcan çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bölgenin önemli bir turizm merkezi olacağını belirtti.

Anadolu’da su değirmenlerinin 20. yüzyılın son çeyreğine kadar işlevsel olarak varlığını sürdürdüğünü ve insanoğlunun sahip olduğu ilk teknolojilerden bir olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Ceyhan nehri üzerinde bulunan, Roma döneminde MS 2. ve 3. yüzyılda yapılan ve 1970 yıllara kadar kullanılmaya devam eden 2 su değirmeninin restorasyonlarını ve çevre düzenlemesini yaparak turizme kazandıracağız. Devam eden kazıların yanı sıra kervansaray restorasyonu ve Lokman Hekim Cami rekonstrüksiyon çalışmalarının tamamlanmasıyla bölge önemli bir turizm merkezine kavuşmuş olacak” şeklinde konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir