19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Milli Mücadele Şehitleri Akkapı’da Anıldı…

Milli Mücadele Şehitleri Akkapı’da Anıldı…

5 Ocak Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü nedeniyle Seyhan Belediyesi tarafından Akkapı Mahallesi’nde tören düzenlendi. Kısa adın AKYED olan Akkapı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Salonunda düzenlenen kutlama törenine Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana Milletvekilleri, Zülfikar İnönü Tümer ve Akkapı Mahallesi sakinleri katıldı. Açılış konuşmasını Akkapı Kültür Yardımlaşma ve Eğitim Derneği Başkanı Hüseyin Cömertpay yaptı. Cömertpay Akkapı Mahallesi’nin kurtuluş savaşındaki önemine vurgu yaptı.

Etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterirdi. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’nın milli mücadele yıllarını anlatarak o denemde Akkapı Mahallesi’nin önemli bir yer önemli bir mevzi olduğunu söyledi. Başkan Zeydan Karalar, “Biz aydınlık yolda devam edeceğiz aydınlık yoldan vazgeçmeyeceğiz. Bizim yolumuz cumhuriyet yoludur, bizim yolumuz aydınlık Türkiye yoludur, bizim yolumuz hukukun üstünlüğü yoludur, bizim yolumuz kadın erkek eşitliğinin sağlandığı yoldur, her insanın kendini hür, fikri hür, vicdanı hür insanların yoludur. Bizim yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur” ifadelerine yer verdi.

Başkan Zeydan Karalar’ın ardından CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer söz aldı. Kurtuluş dönemine ve dönemin zorluklarına vurgu yapan Tümer “Akkapı ayrışmaya, kutuplaşmaya inat tüm kültürleri ve inançların buluştuğu bir mahallemiz. Burası örnek etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Adana’nın kurtuluş günü olan 5 Ocak etkinliklerinin burada yapılması gerçekten çok anlamlı. Ben bu etkinliklerin düzenlenmesine emeği geçen AKYED yetkililerine ve mahalle halkına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından milli mücadele yıllarında dağıtılan geleneksel “Hırisi” çorbası davetlilere ikram edildi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir