20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Maraton Heyecanı…

Maraton Heyecanı…

Büyükşehir Belediyesi’nce kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıldönümü anısına organize edilen 9. Uluslararası 5 Ocak Adana Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu’nun yüksek katılımla gerçekleşmesi için Adana Kent Konseyi’ne üye sivil toplum örgütleri tam destek verdi.

Adana’nın gelişimine yön veren sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Adana Valiliği himayesinde “Atatürk’ün İzinde Kurtuluşa Koşuyoruz” sloganıyla 6 Ocak günü saat 10.00’da Atatürk Parkı önünde start alacak dev spor etkinliğinde hazır olacaklarını ilan etti.

4 Ocak’ta Spor Fuarı açılıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Başkanı Halil Hızlısoy, 9. Uluslararası 5 Ocak Adana Kurtuluş Yarı Maratonu’nun 21 kilometre, Halk Koşusu’nun 4 kilometrelik parkurda koşulacağını belirtip, Merkez Park’ta sona ereceğini söyledi. Halil Hızlısoy, dünyaca ünlü atletlerin yarışacağı, toplam 121 bin 500 lira para ödüllü organizasyon kapsamında 4 Ocak’ta Atatürk Parkı içindeki 75. Sanat Galerisi’nde Spor Fuarı düzenleyeceklerini, bir dizi sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılacağını ifade etti. Tüm Adanalıları yarı maraton ve halk koşusuna davet eden Hızlısoy, kayıt yaptırmak isteyen vatandaşların başvurularının M1 Alışveriş Merkezi, Optimum AVM, Baraj Yolu Gençlik Meydanı, İnönü Parkı ve Atatürk Parkı’nda kurulan stantlarda kabul edildiğini duyurdu.

“Adana’nın maratonu sahiplenmesi gurur verici”

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek ise konuşmasında Uluslararası 5 Ocak Adana Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu’nun Adana’nın uluslararası tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Kurtuluş kutlamalarında sporun birleştirici, bütünleştirici ruhunun tüm Adana’yı saracağına olan inancını vurgulayan Ramazan Akyürek, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün de hemşehrileriyle birlikte koşacağını ifade etti.

Sporun bireysel ve toplumsal açıdan büyük fayda sağladığını, insanları kaynaştırdığını kaydeden Ramazan Akyürek, “Sporun atası sayılan atletizmin bir kolu olan maratonu Adana’nın düşman işgalinden kurtuluş kutlamaları kapsamında düzenliyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Spor kamuoyunun ve sivil toplum örgütlerimizin bu organizasyonu sahiplenmesi bizim gurur vericidir. Desteklerinden dolayı Adana Kent Konseyi’ne üye derneklerin temsilcilerine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir