20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Madde bağımlılığı ile mücadele…

Madde bağımlılığı ile mücadele…

Ceyhan Kaymakamlığı tarafından madde bağımlılığıyla mücadele programı kapsamında öğrencilere yönelik “Hayallerin hayal olmasın” konulu panel düzenlendi.

Murat Göğebakan Kültür Merkezi’nde davetliler, panel öncesi öğrenciler tarafından yapılan “madde bağımlığı” konulu resim sergisini gezdi.

Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, panel açılışında yaptığı konuşmada, madde kullanımının özellikle gençler olmak üzere tüm toplumu etkileyen ekonomik, sosyal, psikolojik ve biyolojik boyutlu önemli sorunlardan biri olduğunu belirtti.

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında kurum ve kuruşlarla birlikte mücadele ettiklerini ifade eden Ünlüsoy, şöyle konuştu:

“Bağımlılık hem bireysel hem de toplumsal olarak oldukça yıkıcı sorunlara yol açabilmektedir. Madde bağımlılığı ve uyuşturucu kullanımı satışıyla ilgili mücadelede tüm ilgili kurum ve kuruluşlar ile vatandaşların bilinçlendirilmesi ve iş birliği içerisinde top yekün bir çalışmayı gerektirir. Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi başta Adana Valiliğimiz olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte madde bağımlılığıyla ilgili mücadele kapsamında ilçelerde çalışmalar yapılmakta. Gençler geleceğimizin teminatlarıdır. Onların eğitimi öğretimi önemli olup, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak bizim ve ailelerin en büyük vazifeleridir.”

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ise uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele için sağlıklı bir ortamın oluşturulmasında destek olacaklarını ve sosyal projeler, etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.

Ceyhan Milli Eğitim Müdürü Memduh Topuz da uyuşturucuyla her kesimin mücadele etmesi gerektiğinin altını çizerek, gençlerini koruma ve kollamanın en büyük görev olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından düzenlenen çeşitli gösteriler sunuldu.

Etkinlikte Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili Cumali Tülü’nün moderatörlüğünde Çukurova Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nebile Dağlıoğlu, Ayşegül Yolga Tahiroğlu, Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kırdök ve Özge Metin madde bağımlılığı konusunda bilgiler verildi.

Panele Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Ceyhan Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Can, Ceyhan Emniyet Müdürü Bülent Tırnaksız, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir