18 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana’da Ramazan coşkusu…

Adana’da Ramazan coşkusu…

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Merkez Park’ta organize ettiği Ramazan Şenlikleri, oruç ibadetini yerine getirip, iftar açan Adanalılara keyifli saatler yaşatıyor. Sabancı Merkez Camii yanında oluşturulan Kubbeli Han’da birbirinden renkli etkinliklerle geleneksel Ramazan kültürü yaşatılırken, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de şenlik alanına gelerek hemşehrilerinin coşkusuna ortak oldu. Kubbeli Han’daki ilk konserde vatandaşlar Osman Öztunç’un şarkılarıyla keyiflendi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan Şenlikleri kapsamında Merkez Park’taki 30 bin metrekarelik alanda Kubbeli Han kuruldu. Kıl çadırlarla oluşturulan Kubbeli Han’da 150 dükkanlık çarşı, lunapark, konser alanı ve yiyecek meydanı yer aldı. Kubbeli Han’da geleneksel Ramazan kültürünü yansıtan tasavvuf müziği dinletileri, Aşuk-Maşuk, Kavuklu ile Pişekar, Arap Bacı ve Nigar Hatun, kukla ve gölge oyunu etkinlikleri Ramazan’ın ilk gününden itibaren Adanalılardan yoğun ilgi gördü. Kubbeli Han’a aile olarak gelen Adanalılar, etkinlikleri izleyip, yöresel lezzetler ve hediyelik eşyaların satıldığı dükkanlardan alışveriş yaparak, hoşça vakit geçirdi. Vatandaşlar, oluşturan stantlarda da çocuklarıyla birlikte Osmanlı kıyafetleri giyip, hatıra fotoğrafları çektirmenin keyfini sürdü.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de Kubbeli Han’ı beraberinde ilçe belediye başkanları olduğu halde ziyaret etti. Başkan Sözlü, şenlik alanını gezerken, hemşehrileriyle sohbet edip, birlikte fotoğraflar çektirdi. Mübarek Ramazan ayının Türk ve İslam dünyasına barış, huzur ve mutluluk getirmesini dileyen ve Adanalıların Ramazan’ını tebrik eden Başkan Hüseyin Sözlü, Kızılay’a kan bağışında da bulundu. Başkan Hüseyin Sözlü’ye Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Ülkü Ocakları İl Başkanı Soner Deniz eşlik etti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir