28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Çevre / KPSS’ye girmek için saçını boyattı…

KPSS’ye girmek için saçını boyattı…

Adana’da geçtiğimiz yıl Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) sınav giriş belgesindeki fotoğrafındaki sarı saç rengi nedeniyle başkasının yerine sınava girdiği şüphesiyle gözaltına alınıp, kimliğine el konulması sonucu ikinci oturuma katılamayan Pelin Derya Çetinkaya, saçını sarıya boyatıp sınava girebildi.

2012 yılında Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü’nden mezun olan Pelin Derya Çetinkaya (25), geçtiğimiz yıl 5 Temmuz’da Seyhan ilçesindeki Danişment Gazi Anadolu Lisesi’nde girdiği sınavda, giriş belgesindeki sarı saçlı fotoğrafı ile nüfus cüzdanındaki koyu kahverengi saçlı fotoğrafı nedeniyle şüpheli bulunup sınav sonrası gözaltına alınmıştı. Gözetmenlere ve polis memurlarına fotoğraftaki kişinin kendisi olduğunu anlatmasına rağmen bir türlü inandıramayan Çetinkaya, nüfus cüzdanına el konulması nedeniyle ikinci oturum sınavına girememişti.

ÖSYM ve Hazine hakkında 350 bin liralık tazminat davası açan Pelin Derya Çetinkaya, bir yandan da dershaneye giderek sınava tekrar hazırlandı. Ancak sınava giriş belgesindeki fotoğrafın değiştirmek isteyen Çetinkaya, bir sorunla daha karşılaştı. Çetinkaya, giriş belgesindeki fotoğrafın 2017 yılında değiştirebileceğini öğrendi. Bunun üzerine avukatı ile görüşen Çetinkaya, tekrara aynı sorunu yaşamamak için iki defa saçını boyattı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

ÇGC Kupalı At Koşusu Bugün Koşulacak…

1400 kumda 58 kilo 3 yaşlı İngiliz atlarının katılacağı koşuda birincilik ödülü 440 Bin Tl. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir