25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Korkutan Şüphe…

Korkutan Şüphe…

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine Türkiye’de at, katır ve eşek sayısında son 10 yılda yaklaşık yüzde 50 dolayında azalması ülke genelinde kuşkuyla karşılandı. Adana’da onlarca parçalanmış at tespit edilmesi ise bu kuşkuyu daha da derinleştirdi. Bir ihbar üzerine Yüreğir’in Bahçelievler Mahallesi’ne giden Büyükşehir Belediyesi ekipleri korkunç bir manzara ile karşılaştı.
ONLARCA AT KESİLMİŞ
Mahalle sakinlerinin bilgi vermesi üzerine Bahçelievler Mahallesi’ndeki su birikintisi kenarında inceleme yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri çevrede onlarca ata ait kemikler tespit etti. ASKİ Arıtma Tesisi karşısında bulunan at ölülerinin bir kısmının yeni kesildiği belirlenirken, çevredeki kemikler bu işin uzun zamandır yapıldığını ortaya koydu.
KESİP GÖLETE ATIYORLAR
Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin belirlediği bu durum “Acaba kesilen bu atlar vatandaşlara et olarak yediriliyor mu?” sorusunu gündeme getirdi. Bahçelievler Mahallesi sakinleri bu durumun yeni olmadığını belirterek, gölet çevresinde sürekli ata ait kemiklerin görüldüğünü, kesilen atlardan kalan parçaların çoğunluğunun gölet içerisine atıldığını ifade etti.
YETKİLİLER ÖNLEM ALMALI
Toplum sağlığı açısından bu konuda yetkilileri göreve çağıran vatandaşlar, “Bunların insanlara yedirildiğini düşünmek bile istemiyoruz. Ama görünen o ki zavallı hayvanlar kesilip satılıyor. Vatandaş da bilmeden belki de satın alıp tüketiyor. Bunu yapanlar insanlık düşmanıdır. Gereken önlemler alınmalı ve kötü niyetli kişiler engellenmelidir” dediler.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir