25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Kültür-Sanat / Köprüde kitap okudular…

Köprüde kitap okudular…

Bu yıl ‘kültürlerarası diyalog ve kütüphaneler’ temasıyla kutlanan 51. Kütüphaneler Haftası’nda Adana’da dünyanın hâlâ kullanılan en eski köprüsü tarihi Taşköprü’de ‘kitap okuma etkinliği’ düzenlendi.
Seyhan Nehri üzerinde Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birleştiren nostaljik mekandaki etkinliğe Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Halk oyunları ekiplerinin folklor gösterisiyle şenlenen programda katılımcılar, güneşli bir bahar gününü kitap geçirdi. Müdür Tari, Kütüphaneler Haftası dolayısı ile birçok organizasyon gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Taşköprü’deki faaliyetle öğrenci ve toplumun diğer kesimlerine yönelik kitap okuma alışkanlığını geliştirmeyi amaçladıklarını hatırlatan Tari, “Adana kütüphanecilik konusunda Türkiye’nin ileri gelen illerinden birisi. Yaklaşık 366 bin kitaba sahibiz. Sadece 50 bin kitaba sahip merkez kütüphanemizin okuyucu sayısı 200 bin, abone sayısı 5 bin 500. Buda Türkiye ortalamasına göre iyi bir rakam. Benzeri çabalarla kitap okuma alışkanlığının daha da ileri götüreceğiz.” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir