19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Çevre / Kopan ayak yerine dikildi…

Kopan ayak yerine dikildi…

68 yaşındaki Hamdin Yıldız’ın tren kazasında kopan bacağı başarılı bir ameliyatla yerine dikildi.

İzmir’de yaşayan Hamdin Yıldız, Mersin’deki akraba ziyaretinden sonra trenle Adana’ya geldi. Burada inmek istediği trenin atında kalan Yıldız’ın bacağı koptu.

Kazadan sonra ambulans ile Adana Ortadoğu Hastanesi’ne kaldırılan Yıldız’ın kopan sol bacağı 5 saat süren ameliyatla yerine dikildi.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Muhsin Dursun, hastanın kazadan 30 dakika sonra hastanelerine getirildiğini belirterek, “Ciddi kan kaybetmişti, neredeyse kaybedecektik. Hastamızın sol bacağı uyluk seviyesinden kopmuş, sağ ayağı parçalanmış, sağ uylukta ise parçalı kırık vardı. Yaklaşık 5 saat süren başarılı bir ameliyatın ardından hem hastamızın hayatını hem de kopan uzvu yerine dikerek kurtardık” dedi.

Op.Dr. Dursun, hastanın genel sağlık durumunun iyi olduğu ifade ederek, “Yerine dikilen sol bacağının durumu çok iyi gidiyor. Bir ay sonra hastamızı yürütmeyi planlıyoruz. Elbette bu durum bir süreç gerektiriyor. Hastamız en az bir yıl sonunda sağlığına kavuşacak” diye konuştu.

Ortopedi ve mikrocerrahi operasyonlarının bilgi, tecrübe ve bir ekip işi olduğunu söyleyen Op.Dr. Muhsin Dursun, “Bu operasyonu yaklaşık 10 kişilik bir ekiple gerçekleştirdik. Operasyona Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanları Op.Dr. Muhsin Dursun, Op.Dr. Faruk Salıoğlu ve Op.Dr. Özgür Toprak, Anestezi Uzm.Dr. Ahmet Bülbül, Uzm.Dr. İlhan Sarı, Dr. Sinan Tıraş ve Genel Cerrahi Başhekim Op.Dr. Mehmet Bayrak katıldı. Ortadoğu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanları olarak kopan bir uzuv veya derin bir kesik olsun tüm hastalarımızı tedavi etmeye çalışıyoruz” dedi.

Hamdin Yıldız da, kendisini hastaneye yetiştiren 112 Acil ekibine ve başarılı ameliyatı gerçekleştiren doktorlarına teşekkür etti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir