29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Konserde Yüzlerce Kitap Topladılar…

Konserde Yüzlerce Kitap Topladılar…

Adana’da tanınmış 10 orkestra, ‘7+2’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Kitabını al, gel; müziğe ses ver” isimli konserde sahne aldı.

. Konsere girebilmek için bağışlanan yüzlerce kitapla köy okullarına kütüphane kurulacak, bilet geliriyle de ihtiyaç sahibi okullar baştan aşağı donatılacak.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ‘3 Kadın 3 Portre’ isimli projeyle gündeme gelen 7+2 ekibi bu defa köy okullarına yardım etmek için sanat dolu bir projeye imza attı.
Oyuncu ve sunucu Yeliz Doğramacılar Arman, solist Betül Haydın ve Orçun Utlu, balerin Didem Bekiroğlu, işletmeci Özgür Çerçi, halkla ilişkiler uzmanı Hatice Çelik, uluslararası ilişkiler uzmanı Gamze Bağırsakçı ile fotoğrafçı Muteber Özden ve Sezin Eser’den oluşan 7+2’nin başlattığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında; Aktör, Electro Zober, Eren Yalçın, Ezgi Türkoğlu, Gizem Aksoy, İsmet Tümer, Marko Paşa, Mega Band, Pandora ve Plastic, Park Zirve’de sahne aldı.
Giriş ücretinin 40 lira olarak belirlendiği “Kitabını al, gel; müziğe ses ver” konserine kitap bağışı yapılmadan girilemedi. Katılımın yoğun olduğu konserde her türden yüzlerce kitap toplandı.
Solist Orçun Utlu, ekipteki herkesin yüreğini koyduğu muhteşem bir sosyal sorumluluk projesi ortaya çıkardıklarına vurgu yaparak, katılımcıların projeye ortak olmasıyla bu durumun daha büyük bir ayak izi bırakmalarına yarayacağını anlattı. Gruptaki herkesin farklı meslek gruplarından olduğunu hatırlatan Utlu, “Beraber olduğumuzda gerçekten ne kadar güçlü olabileceğimizi gördük. Bu konserde bize eşlik eden, bu projeye yüreğini koyan 10 orkestra var ve bunlar Adana’nın en iyi sahne gruplarından. Onlar da hiçbir bedel almadan bize destek oldular ve katılımcılara çok keyifli bir akşam geçirdiler. Onlara da teşekkür ediyorum. Yüzlerce kitap topladık katılımcılarımızdan. Hatta konserin bitmiş olmasına rağmen daha sonrasında da bize sosyal medyadan veya özel olarak ulaşan, konsere gelemeyen kişiler ‘elimizde kitaplarımız var, bunları nereye getirebiliriz’ diye sordular ve bize ulaştırdılar. İhtiyacı olan köy okullarına göndermeyi planlıyoruz bu kitapları. Ayrıca konserden elde ettiğimiz gişe gelirini de ihtiyacı olan çok ücra köşelerdeki köy okullarının sınıflarını iyileştirmek için kullanmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Oyuncu ve sunucu Yeliz Doğramacılar Arman ise proje sayesinde kentte yaşayan insanların heyecanlandığını ve kendilerine destek olduğunu vurgulayarak, “Amacımız, elimizin uzandığı, dilimizin döndüğü yerlere yardım ulaştırabilmek. Bu projeyi çok kısa sürede gerçekleştirdik ve çok heyecanlandık. Beklediğimizden çok daha iyi bir performans bulduk. Adanalılara bize destek verdikleri ve inandıkları için teşekkür ediyoruz. Bu projenin sürpriz bir şekilde devamı da olabilir, biz daha çok köy okuluna ulaşmak istiyoruz. 7+2 ekibi durmayacak. Bundan sonraki projelerimiz de hasta çocuklar ve yetişkin hastalarla ilgili moral programı olacak ancak standart programlardan olmayacak. Biz durmuyoruz, çalışmaya devam ediyoruz. Sizlerin de desteğinizi bekliyoruz” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir