20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Kızından Öğrendiği İlkyardım Bilgisi Sayesinde Hayat Kurtardı…

Kızından Öğrendiği İlkyardım Bilgisi Sayesinde Hayat Kurtardı…

Acil tıp teknisyeni olan kızından ilk yardım eğitimi alan 57 yaşındaki emekli işçi Bünyamin Dağlı, sulama kanalına boğulma tehlikesi geçiren bir genci sudan çıkartıp suni teneffüs ve kalp masajıyla yaşama döndürdü.

Merkez Sarıçam İlçesi’ne bağlı Yeni Mahallesi’nden geçen DSİ’ye ait sulama kanalında 15 yaşlarında 2 genç, saat 16.00 sıralarında girdi. Akıntıla kapılan gençlerden biri kendi çabasıyla kıyıya çakmayı başarırken, diğeri sürüklenmeye başladı. Yaklaşık 150 metre sürüklenen genci gören Bünyamin Dağlı, onu kurtarmak için hemen harekete geçti. Kızı acil tıp teknisyeni olan Bünyamin Dağlı, kıyafetleriyle birlikte suya atlayarak genci baygın halde kanaldan çıkardı.

‘KIZIMDAN ÖĞRENDİM’

Bilinci kapalı olan ve solunumu duran gence, kızından öğrendiği ilk yardım bilgisi ile müdahale eden Bünyamin Dağlı, suni teneffüs ve kalp masajı yaptı ve yaşama döndürdü. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine gelen ambulansla Adana TOKİ Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen genç, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir