28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Kız kardeşler başardı…

Kız kardeşler başardı…

İki kız kardeş babalarına rağmen başardılar. Ceyhan’da ilköğretimi bitirdikten sonra liseye gitmesine izin vermeyen babasını polise şikâyet eden ve babasının ikna edilmesiyle liseye başlayan 18 yaşındaki B.Ş., şimdi üniversite yolunda.

Tercihini bilgisayar programcılığı bölümünden yana kullanan genç kız, artık üniversiteli olmak için gün sayıyor. Genç kızın ablası A.Ş.’nin de eğitim hayatı kız kardeşi B.Ş. gibi babası tarafından engellenmek istendi ancak akrabalarının iknasıyla abla önce liseye, sonra da Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde kimya bölümüne gitti. Öğrenciliğinde harçlığını çalışarak çıkaran abla da 1 yıl önce mezun oldu ve bir dershanede kimya öğretmenliği yapıyor.

Ablası gibi üniversiteye gitmek istediğini söyleyen B.Ş., “Babam okuldan almak isteyince polise şikâyet etmiştim. Polis, babamı ikna etti. Şimdi liseyi bitirdim. Ben ve ablam mücadele edip kazandık. Ailemiz şimdi bizimle gurur duyuyor” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

“ÇÖZÜM KISIRLAŞTIRMA”

HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık, belediyelerin yeterince kısırlaştırma yapmadıklarından yakındı ve tek çözümün “Kısırlaştırma” olduğunu söyledi. …

YALÇİN ÖNDÜÇ’TEN 7. KİŞİSEL SERGİ…

Adanalı ressam Yalçın Öndüç ,  “Uçur Kuşlarını” adını verdiği 7. Sergisini   yarın sanatseverlerin  gösterimine …

Adana soya üretiminde Türkiye birincisi oldu…

Adana, 2023 yılında soya üretiminde Türkiye birincisi oldu. Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2023 …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir