26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Çevre / KİMSESİZ HAYVANLARI SAHİPLENİN…

KİMSESİZ HAYVANLARI SAHİPLENİN…

‘’HAYAT HAYVANLARLA VE DOĞAYLA GÜZEL’’

Her yıl 4 Ekim’de kutlanması gereken Hayvan Hakları ve Hayvanları Koruma Günü etkinliği, Kurban Bayramıyla çakıştığı için Çukurova Belediyesi tarafından bir hafta geç kutlanabildi. Çok sayıda çocuğun ve sahipli köpeğin de yer aldığı etkinlikte konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Biz dünyayı çocuklarımızdan ödünç aldık” diyen bir Kızılderili atasözünü hatırlatarak sözlerine başladı. Çetin, “Hayat; sahipli ya da sahipsiz tüm hayvanlarla ve doğayla birlikte güzel’’ diye konuştu.

“SAKIN BİR HAFTA SONRA VAZGEÇMEYİN!”

“Doğayı sevmeyenin hayvanları sevmesi mümkün değil. Hayvanları sevmeyenin insanları sevmesi mümkün değil. İnsanı sevmeyen zaten insan değil” diyen Başkan Çetin, çocuklara seslenirken aslında tüm topluma bir çağrı yaptı: Sevgili çocuklar bu akşam evinize gittiğinizde anne-babalarınıza ‘Kimsesiz bir hayvanı sahiplenmek istediğinizi’ söyleyin. Sokakta yaşayan bir hayvana sahip çıkın ama sakın ola ki hevesiniz bitmesin ve bir hafta sonra vazgeçmeyin, bırakmayın.” Çukurova Belediyesi olarak ‘özgür hayvan alanları’ oluşturduklarını, sokak hayvanlarının beslenmesi için refüjlere özel takviyeler yaptıklarını belirten Başkan Çetin, “Ama yetmez; daha fazlası olacak, yeni projeler geliştireceğiz” dedi.

“HAYVANLARDAN ÖZÜR DİLİYORUM”

Hayvanları Koruma ve Kollama Etkinliğine katılarak destek veren Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) Başkanı Metin Yıldırım, “Ağzı ve dili olmayan tüm canlılara eziyet ettikleri için tüm hayvanlardan özür diliyorum” dedi. Çukurova Belediyesi sayesinde Adana’da bir milat başladığının altını çizen Yıldırım, destek için Başkan Soner Çetin’e teşekkür etti. Seyyah Riders adlı motosiklet grubunun gösteri yaparak destek verdiği etkinlikte Adana Barosu adına Av. Çetin Berköz, Veteriner Hekimleri Odası adına da Nihat Köse yaptıkları konuşmalarla etkinliğe renk kattılar.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir