19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Kimliksiz Suriyeli Operasyonunda Kaçak İçki ve Cinsel Haplar Ele Geçirildi…

Kimliksiz Suriyeli Operasyonunda Kaçak İçki ve Cinsel Haplar Ele Geçirildi…

Kimliksiz Suriyelilerin belirlenmesi ve sınır dışı edilmesi için yapılan operasyonda kaçak içki ve cinsel içerikli haplar ele geçirildi.
Çoğunluğu Suriye’deki savaştan kaçarak Adana’ya yerleşen mültecilerin kontrol altına alınması ve suça karışmasının önüne geçilmesi için operasyon başlatıldı. Bu kapsamda Suriyelilerin yoğunlukta yaşadığı ve iş yeri açtığı noktalara eş zamanlı 250 polisle baskın yapıldı. Baskınlarda polis, Suriyelileri ve iş yerlerini tek tek aradı.
Çalışmada polisin kamu güvenliği, kamu sağlığı ve kamu düzeninin sağlanması, ildeki yabancıların kendilerine sağlanan hak ve hizmetlerden gerektiği gibi faydalanması, kayıt altına alınmayan yabancıların kayıt altına alınması, yabancıların düzensiz göç ve nüfus hareketliliğinin önlenmesi, yabancıların terör örgütlerine katılımının önlenmesi, göçmen kaçakçılığı ve insan ticaretinin önlenmesi, yabancıların suça karışmalarının önlenmesi, yabancıların denetim ve kontrol altında tutulması amacıyla Adana’nın giriş çıkışlarında 5 noktada 24 saat esasına göre uygulama yapıldı. Ayrıca alışveriş merkezleri, otogarlar, tren garı ve parklarda yabancıların gerekli kontrolleri yapılarak suç işleyen yabancılar hakkında adli işlemler yapıldığı belirtildi.
Kontrol ve denetimler sırasında yabancılara Adana’da kaldıkları süre içerisinde yasalara uymaları gerektiği, özellikle geçici koruma kapsamına alınmış olan Suriyelilere Adana’da yasal kalma izni sağlayan geçici koruma kimlik belgelerini üzerilerinde bulundurmaları gerektiği, ülke içinde seyahat etmeleri için gerekli olan İl Göç İdaresi Müdürlüklerince tanzim edilen “yol izin belgelerinin” bulunması gerektiği konularında bilgilendirme yapıldı. İzinsiz seyahat edenlerin seyahatleri engellenerek zorunlu ikamete tabi olduğu ikamet illerine yönlendirilip, ülke içindeki seyahatleri izne bağlı olan yabancıları “yol izin belgesi” olmadan taşıyan taşıyıcılara ise kanunun öngördüğü idari para cezası uygulandı. İncelemelerde belgeleri bulunmayan yabancı uyruklular Adana İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.
Operasyonda kaçak cinsel içerikli haplar ele geçirildi
Polis, Suriyeli vatandaşların Adana’da Mısır Çarşısı’nda da iş yeri açtığı hatta burada tezgahta kaçak içki ve cinsel içerikli haplar sattığı bilgisine de ulaştı. Polisin baskınında Suriye uyruklu vatandaşların açıktan kaçak içki ve cinsel içerikli haplar sattığı ortaya çıktı. Polis kaçak içki ve cinsel içerikli haplara el koydu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir