28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / KESK, TMMOB, DİSK ve TTB, Adana’daki terör saldırısını lanetledi…

KESK, TMMOB, DİSK ve TTB, Adana’daki terör saldırısını lanetledi…

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde (ÇGC) basın toplantısı düzenleyen KESK Dönem Sözcüsü Tonguç Özkan, TMMOB Adana İKK Sekreteri Ali Kuzu, DİSK Bölge Sekreteri Serdal Çapar, Büro Emekçileri Sendikası Adana Şube Başkanı Sabahat Mutluay ve Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, Adana’daki terör saldırısını lanetledi.

“ACIYLA UYUMAKTAN YORULDUK”

TMMOB’ye bağlı oda başkanları, KESK şube başkanları, DİSK şube temsilcilerinin de katıldığı toplantıda katılımcılar adına konuşan Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, “Ne yazık ki şiddetin her türlüsünün arttığı bir ülkede yaşıyoruz. Her gün yeni bir katliam, şiddet, bombalı saldırılar, terör olayları, iş kazaları, maden kazaları sonucu her gün onlarca insanımız ölmektedir. Bombalar ve katliamlar ülkesi haline getirilen güzel ülkemizde her gün yeni bir acıya uyanmaktan, akşam ise başka bir acıyla uyumaktan artık yorulduk. Bir acıyı unutmadan başka bir acı yaşıyoruz” dedi.

Adana Valiliğine yönelik olarak yapılan bu bombalı saldırı sonucunda 2 vatandaşın vefat ettiğini, 33 vatandaşın da yaralandığını hatırlatan Ökten, şunları söyledi:

“Adana Valiliğine yönelik olarak bombalı araçla gerçekleştirilen bu saldırıyı lanetliyoruz. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Bugüne kadar Suruç’ta başlayıp, Diyarbakır, Ankara, İstanbul’da patlayan bombalar sonucunda yüzlerce vatandaşımız vefat etmiş, binlerce vatandaşımız yaralanmış, yüzlercesi sakat kalmıştır. Dün bunlara kentimizde yapılan saldırının eklenmesi acımızı, öfkemizi daha da arttırmıştır. Öfkemiz cenazelerimizle beraber gömülmüyor; acımız yaralılarımızın iyileşmesiyle azalmıyor; isyanımız zamanla sönüp gitmiyor! Çünkü emeğin, barışın ve demokrasinin düşmanları bu katliamlar sonucunda henüz hesap vermedi. Ülkemiz ne yazık ki Ortadoğu’nun terör batağına doğru hızla yol aldırılmaktadır. Ülkemiz sınırlarının dış ülkelerin ajanları, terör örgütlerinin çok rahat giriş-çıkış yaptığı yerler olmasının yanında Suriye’de askerlerimizin olması ve orada ki savaşa dahil olmamız artık bizim her gün korkulu bomba rüya görmemizi ne yazık ki arttıracaktır. Dün ne yazık ki Fırat Kalkanı operasyonunda DEAŞ terör örgütü tarafından 3 askerimiz şehit, 10 askerimiz yaralanmıştır. Oysaki bizler çağdaş, demokratik, laik, özgürlükçü bir ülkede barış içinde yaşamak istiyoruz.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir