23 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Çevre / Kazakistan Cumhurbaşkanı’nın adı caddeye verildi…

Kazakistan Cumhurbaşkanı’nın adı caddeye verildi…

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in İsmi Adana’da Bir Caddeye Verildi

Türkiye ve Kazakistan arasındaki kardeşlik ve dostluk bağlarının pekiştirilmesi amacıyla Kazakistan Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Canseyit Tüymebayev’in de katıldığı bir törenle Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in ismi, TEM Otoyolu Hastaneler Kavşağı çıkışı ile Altun Bulvar arasında yeni açılan caddeye verildi.

Caddede düzenlenen törende Saygı Duruşu’nda bulunulmasının ardından Kazakistan ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti Milli Marşları okundu. Törenin açılış konuşmasını yapan Kazakistan Fahri Konsolosu Tarkan Kulak, Kazakistan’ın, Orta Asya’da kalkınma, refah, sosyal ve kültürel gelişmişliği artırma ve medeniyeti ilerletme konularında öncü fikirleri hayata geçiren kardeş ve dost bir ülke olduğunu kaydetti.

Kazakistan Büyükelçisi Prof. Dr. Tüymebayev ise caddeye Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in isminin verilmesi nedeniyle Vali Mustafa Büyük’ün şahsında tüm Adana halkına teşekkür etti.

Vali Büyük, de yaptığı konuşmada “Bugün gerçekleştirdiğimiz açılışı, Türk toplumları arasındaki dostluk ve Türk Devletleri arasındaki işbirliği açısından önemli bir sembol olarak görüyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kazakistan Büyükelçisi Prof. Dr. Tüymebayev, Kazakistan ve Türkiye arasındaki dostluk bağlarının güçlenmesine yaptığı katkılardan dolayı Vali Mustafa Büyük’e “Kazakistan-Türkiye Dostluk ve İşbirliğini Geliştirme Madalyası”nı verdi.

Tören, protokol üyelerinin Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in isminin yazıldığı caddenin açılışıyla son buldu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da Mutluluğun Resmi Çiziliyor…

Batık belediyeden, mucizevi mali başarı ve devasa hizmetlerle mutluluğun resmine uzanan öykü, mazbata ve devir …

Semt Pazarında Bile Artık Dilimle Satılıyor!

  Çukurova ilçesine bağlı Beyazevler Mahallesi’nde kurulan semt pazarında bir esnaf kilosunu 40 liradan satamadığı karpuzu dilimleyerek satmak …

TZOB MART AYINDA ÜRETİCİ VE MARKET FİYATLARINDAKİ DEĞİŞİMİ AÇIKLADI….

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ayı üretici ile market arasındaki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir