20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Kaymakam Karakuş’u Hemşerilikten çıkartıldı…

Kaymakam Karakuş’u Hemşerilikten çıkartıldı…

Ceyhan’ın eski Kaymakamı Gürbüz Karakuş hakkında 2014 yılında Ceyhan Belediyesi tarafından ilçenin fahri hemşerisi ilan edilip bu istikamette karar alınmıştı. 4 yıl sonra aynı Ceyhan Belediye Meclisi, Temmuz ayı oturumlarında gündeme bir madde ekleyerek Gürbüz Karakuş’un fahri hemşeriliğinin iptal edilmesini oyladı ve oy çokluğu ile karar alarak Karakuş’u hemşerilikten çıkardı.

Temmuz ayı oturumlarında gündemin 23.sırasında yer alan ‘Gürbüz Karakuş’a verilen fahri hemşerilik belgesinin iptal edilmesine’ ait madde ön sıralara çekilip gündemin 2.maddesi olarak görüşüldü. Teklifi MHP’li Meclis Üyelerinin vermiş olması da dikkat çekti. Meclis oturumlarında CHP’li meclis üyelerinin bulunmadığı bir sırada Ak Partili meclis üyeleri teklifi karşı çıkmış olsalar da yapılan oylamada 10 evet oyuna karşılık 7 hayır oyu ile Gürbüz Karakuş’un hemşeriliği iptal edildi.

Gündemle ilgili mecliste görüşlerini dile getiren Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Sami Özsoy, “başarılı bir şekilde hizmet vermiş, çalışkan bir kamu görevlisine verilen ‘fahri hemşireliği’ bu tür polemiklerle iptal edilmesine karşıyım” dedi. Sami Özsoy’a MHP’li meclis üyeleri tepki gösterdiler. Oylamanın yapıldığında salonda Ak Partili meclis üyelerinin eksik sayıda bulundukları da dikkatlerden kaçmadı. Eski Kaymakam Karakuş ile Başkan Hüseyin Sözlü arasında geçmiş yıllarda önemli sorunlar yaşanmıştı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir