26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Kaya: Sınıf mevcutları azaltılmalı…

Kaya: Sınıf mevcutları azaltılmalı…

Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya, yaz tatili boyunca Adana’da okulları salgın koşullarına uygun hale getirilecek bir çalışma yapılmadığını öne sürdü. Kaya, düzenlenen basın açıklamasında “Okullarda yeni derslikler yapılmadığı gibi, mevcut dersliklerde fiziki mesafenin sağlanması, havalandırma, tuvaletler ve lavabolar için gerekli tadilat ve düzenlemeler de yapılmamış. Birçok okulda sınıf mevcutları 40’ın üzerindedir, sınıflar ve koridorlar yetersiz kalmakta. Kadrolu yardımcı personel yoktur. MEB ders saatleri ve ders sayılarını düşürme yerine, öğrencilerimizin teneffüs süresini ve dinlenme süresini azaltabilirsiniz demekte. Salgın yokmuşçasına okullar hiçbir önlem alınmadan açılmıştır.” iddialarında bulundu.

‘PERSONEL ARTTIRILMALI’
Okullarda görevlendirilecek yardımcı personelin İŞKUR üzerinden karşılandığını hatırlatan Kaya, “Bu yardımcı personel arkadaşlarımızın sayısı 2200 olarak belirlenmiş. Geçen yıl bu sayı 2250 idi. Merkez ilçeler dışında bütün ilçelerde yardımcı personel sayısı azaltılmış. Merkez ilçelerde ise aynı kalmış. Halbuki salgın döneminde okulların temizliğinin ne kadar önemli olduğu bilinmekte. Yardımcı personel sayısının bırakın azaltılması, artırılması gereken bir dönemdeyiz. Yine yardımcı personel arkadaşlarımızdan 360’ a yakını çeşitli nedenlerle göreve başlatılmamış ya da başlamamışlar.” açıklamasını yaptı.

‘TAM KARANTİNA YOK’
“Bu durum hem okullarda hijyen sorununa neden olmakta, hem de iki kişinin işini bir tek arkadaşımıza yaptırarak emek sömürüsü yaşatılmakta.” diye devam eden Hüseyin Kaya, şunları kaydetti:” Okullarda güvenlik görevlisi yoktur. Giriş kapılarında nöbetçi öğretmen arkadaşlarımız ya da öğrencilerimiz girişleri kontrol etmektedir. Bu durum hiçbir şekilde kabul edilemez. Okulların büyük bölümünde kadrolu hizmetli yoktur. Ödenek yetersizliğinden kaynaklı birçok okul velilerden para toplayarak yaşanan sorunları çözmeye çalışmaktadır. MEB, eğitimin ekonomik yükünü velilerin sırtına yıkmıştır. Her okulda yeni vaka haberleriyle karşılaşıyoruz. Sınıflar lokal olarak karantinaya alınıyor. Henüz hiçbir okulda tam karantina yok, ancak bu olamayacağı anlamına gelmiyor. Bugün sınıflarda başlayan karantina uygulamaları yarın teker teker okulların kapanmasına dönüşecektir.”

TEDBİRLERİ SIRALADI
Kaya, okulları açık tutmak için şu önerileri sıraladı: “ Sınıf mevcutları azaltılmalı, sınıflarda fiziki mesafe ayarlanmalı. Havalandırma sorunu çözülmeli, ders sayıları ve saatleri kısaltılmalı. Servisler denetlenmeli. Okullarda giriş çıkışlar kontrol edilmeli. Müfredat sadeleştirilmeli. Okulların ödenekleri ve yardımcı personel sayıları arttırılmalı.Yeni öğretmen alımları yapılarak, kalabalık okullarda ikili eğitime geçilmeli. Okul öncesi öğretmen arkadaşlarımız teneffüs saatleri düzenlenmeli.İmam hatip okullarının kontenjanı boştur. Bu okullar akademik okullara dönüştürülmeli.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir