29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Karataş’ta Denizyolu Turizmi için ilk adım atıldı…

Karataş’ta Denizyolu Turizmi için ilk adım atıldı…

Çukurova Kalkınma Ajansı(ÇKA) 2022 yılı Fizibilite Destek Programı kapsamında; Adana Turizmi Geliştirme ve Altyapı Hizmet Birliği(ATGAB) ve Karataş Belediyesi paydaşlığında hazırlanan “Karataş TransportDenizyolu Turizm Merkezi Yatırım ve İşletmeProjesi için Fizibilite Çalışması” isimli başvuru desteklenmeye değer bulundu.

Proje hakkında görüşlerini paylaşan Adana Turizmi Geliştirme ve Altyapı Hizmet Birliği(ATGAB) Başkanı ve Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz:

“Alt yapısı genişletilecek Karataş Limanı için deniz yolu ile yurt içi ve yurt dışı turistik yolcu taşımacılığına yönelik üst yapı olarak düşünülen bir tesis kompleksinin kurulmasını ve işletilmesini konu alan projemizde; İhtiyaç duyulan araştırma ve etütler yapılarak yatırımlar için yol gösterici bir fizibilite raporu hazırlanıp kamuoyuna ve yatırımcılara sunulacağını belirtti.

Projenin en önemli çıktısı olacak fizibilite çalışmasının yatırıma dönüştürülmesi ile de Adana’da liman hizmetleri için kapasite geliştirilecek, hem sürdürülebilir mavi büyümeilkeleri odağında deniz ve kıyı ekonomisi ile ilgili sektörlerde girişim ve rekabet gücü iyileştirilecekhem de denizyolu taşımacılığının katkısı ile şehrin turizmine ivmesi kazandırılacağını söyledi.

Projenin uygulama aşamasında, Hatay Büyükşehir Belediyesinin Arsuz Madenli Limanı’na kurduğu HADO Denizyolu ticaretve turizm merkezinin tesislerinin yerinde inceleneceğini ve Karataş’ı Kıbrıs, Mersin, Hatay’abağlayacak karşılıklı seferler için iş birlikleri geliştirileceğini ayrıca ifade etti.

Projeyi desteklemeye değer bulan Başta Adana Valimiz Dr. Süleyman ELBAN beyefendiye, Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim kurulunun diğer değerli üyelerine, başvuru sürecindeki ilgi ve alakaları için Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreterine ve mesai arkadaşlarına teşekkürlerini sunan Başkan Necip Topuz, projenin hem Karataşımızahem Adanamıza hayırlı olmasını dileyerek görüşlerini sundu.

 

 

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir