26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Karataş’ta arıtma sorunu çözülüyor…

Karataş’ta arıtma sorunu çözülüyor…

İller Bankası arıtma ile ilgili ihale kararı aldı. Karataş’ta kurulacak arıtma tesisi Sukap projesi kapsamında %50’si maliye hazinesinden hibe desteği ile %50’ si de ASKİ tarafından İller Bankasının bulacağı kredi ile karşılanarak yapımına başlanıyor.
Karataş’ın en büyük sorunları arasında yer alan arıtma sorunu İhale sürecinin ardından 2021 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.
Daha önce Karataş’ın içme su şebekelerinin değişimi ile ilgili Sukap Projesi tarafından destek alınırken, yapılacak arıtma tesisi kapsamında da Sukap projesinden destek alınıyor.

Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz; “Karataş’ın kanayan iki yarası arasında yer alan Asbestli içme su boruları ve Arıtma sorununun çözme kavuşması Karataş’ın gelişimi yönünde büyük önem arz etmekte idi. Süreç ile ilgili daha önce içme su şebekelerinin yenilenmesi hususunda %50’si maliye hazinesinden hibe desteği ile %50’ si de ASKİ tarafından İller Bankasının bulacağı kredi ile karşılanarak verdikleri destek ile başlanılan yenileme çalışmaları sonrası Karataş Arıtma Tesisi içinde aynı yol izlenerek %50’si Sukap Projesi Kapsamında ve %50’si Aski tarafından iller Bankasının bulacağı kredi ile finanse edilerek çözüme kavuşturulacaktır. Kurulacak olan tesis Membran sistemi ile ileri atıksu arıtma teknolojisi kullanılarak yapılacak olup bölgeye olumsuz yönde etki bırakmadan değerlendirilebilecektir. İlçemizin kanayan iki yarasının çözüme kavuşturulması yönünde Karataş ilçemiz için büyük önem arz ettiğini görerek projeye destek veren başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a, en ufak bir sıkıntımızda sesimizi duyarak destek olan Adana Milletvekillerimize, Adana Valimiz Sn. Mahmut Demirtaş’a, proje de büyük emeği olan önceki dönem Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Hüseyin Sözlü’ ye, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Zeydan Karalar’ a, İller Bankası Genel Müdürü ve Bölge Müdürümüze ve Ankara’da bizlere destek veren tüm dostlarımıza öncelikle şahsım ve Karataş Halkımız adına teşekkürlerimizi sunarım. “Dedi.
Başkan Topuz; projelerin gerçekleştirilmesi hususunda teşekkürlerini sunarken 2021 yılı içerisinde tamamlanması planlanan Arıtma Projesi ile Karataş’ın daha temiz bir ilçe olacağını belirterek, proje ile Karataş’ın geleceğinin çizileceğini dile getirdiler.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir