25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Karataş Kültür ve Turizm Platformu aylık toplantısını yaptı…

Karataş Kültür ve Turizm Platformu aylık toplantısını yaptı…

Karataş Kaymakamı Fatih Ayaz, Belediye Başkanı Necip Topuz, Belediye Meclis Üyeleri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve Platform üyelerinin katıldığı toplantının ev sahipliğini platform başkan vekili Cemal Aytekin yaptı.

Karataş Belediyesi ile kardeş kent olan Memmingenbelediyesinin yaptırmış olduğu atıl durumda olan Kültür sitesini tekrar canlandırarak eğitim merkezi haline getiren Orijin Eğitim Kurumları yerleşkesinde yapılan kahvaltılı toplantıda eğitim kurumunun kurucusu Cemal Aytekin’e katılımcılar tarafından, yapılan toplantı organizasyonu ve eğitime katkılarından dolayı teşekkür edildi.

Toplantıya aynı zamandabaşkanlık eden Cemal Aytekin,ortak amacın Karataş olduğunu belirterek “ilçe Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve kamu kurumlarının desteğiyle Karataş’ın eğitim ve öğretim seviyesini ileriye taşımak için üzerlerimize ne düşüyorsa yapacağız.” dedi.

Platform başkan vekili Aytekin,Karataş’ın sahil caddesinin isminin “Memmingen Caddesi” olarak değiştirilmesi hususunda daha önce resmi sürecin başladığını belirterek isim değişikliği üzerinde durdu. Antik Magarsus kazı alanı çalışmalarının devam ettirilmesi gerekliliğinden bahsetti.

Platform Sekreteri Uğur Armağan Üzer, Karataş’ın turizm destinasyonu ve “Yaşanabilir bir Karataş” seviyesine gelmesi için gerekli adımların atılması gerekliliği üzerinde durdu. Bu adımlardan bazıları Doğalgazın tüm evlere gelmesi, ara sokak yollarının yapılması, sahil projesinin biran önce bitmesi, Alt yapı çalışmalarının tamamlanması, Köylerin mezar yollarının yapılması konuları üzerinde durdu.

Su ürünleri Kooperatifi başkanı Celal Safsoylu,Karataş’ın çevre temizliğine dikkat edilmesini, aynı zamanda sahil ve serintepe yollarının yapılmasının gerektiği üzerinde durdu.

Meclis Üyesi Metin Boğa Turizmi geliştirme bölgesi kapsamına alınması gerektiğini, Turizm teşvik ve hibelerinden Karataş’ın faydalanmasını sağlamamız gerektiğini belirtti.

Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, Sahil projesinin İTÜ tarafından yapıldığını, çalışmaların destekçisi ve takipçisi olduklarını belirterek, “Yaşanabilir Karataş için elimizden gelen tüm çalışmaları yapıyoruz.” Dedi. Başkan Topuz, ara sokakların asfalt sorununun en kısa sürede çözüleceğini, doğalgazın Karataş’a gelmesi için gerekli görüşmelerin yapıldığını, köy mezarlık yollarının gelen taleplere göre düzenlendiğini belirterek, Tarla balıkçılığı ile Karataş’a istihdam sağlanacağını vurguladı.

Karataş ve Büyükşehir Meclis üyesi olan Sedat Gül ise Karataş’ın çok şanslı bir dönemde olduğunu belirterek, “Bizlerin takibi ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’ın destekleriyle proje bedeli 40 milyon lira olan ve inşaatı devam eden Atıksu Arıtma tesisi bu yılsonunda hizmete girecektir. Ayrıca, Karataş sınırları içerisinde B.şehir yol ağındaki Atatürk Caddesi ve Üniversite yolu dahil 90 bin ton sıcak asfalt dökülerek halkın hizmetine sunuldu. Diğer yandan, Adana Büyükşehir Belediyesi ve İlbank ortaklığı ile 24 milyon lira harcama yapılarak 98 km. uzunluğundaki Çatalan İçme Suyu İsale Hattı Karataş’a kazandırıldı. Yazın nüfusu 100 bini geçen Karataş asbest borulardan kurtuldu ve halkımız artık Çatalan Suyu içmeye başladı.” dedi.

Otel işletmecisi olan Yılmaz Çatalbaş, Özel idareye ait olan Öyküm butik otelin Üniversiteye verilmesi ve değerlendirilmesi gerektiği, sahilde yeni yapılan projede otopark alanlarının yeterli büyüklükte olması gerektiğini bildirdi.

Platform üyesi Hüseyin Başcı ise Karataş’a merkezi hükümet ve Büyükşehir yatırımlarının yapılmasının önemine değinerek, Uluslararası havaalanının Karataş bölgesinde etüt çalışması dahi yapılmışken Mersin’e gitmesi ile Mersin-Adana-Hatay Sahil Yolu Projesinin de rafa kalktığını, sahil yolu projesinin mutlara hataya geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak Karataş’ın devasa yatırımlarla ancak kalkınabileceği üzerinde durdu.

Karataş Kaymakamı Fatih Ayaz, Karataş’ın faydasına olabilecek her türlü çalışmayı desteklediğini belirterek eski İl Özel İdare Tesislerinin üniversiteye tahsis edilmesi için Valilik Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığınatalebin iletilmesi konusunda adımların atılacağını ifade etti. Eski jandarma lokalinin bulunduğu alanın öğretmen evi olarak Karataş’a kazandırılacağını ve atıl şekilde duran Maliye Tesislerinin Karataş turizmine hizmet etmesi için gerekli adımların atılacağını belirtti. Halkın kullanımına açık alanlarda ve sahillerde işgallerin önleneceğini vurgulayan Kaymakam Fatih Ayaz, Turizme hizmet eden işletmelerin derme çatma barınaklarla işlevlerini yerine getiremeyeceğini, daha işlevsel ve görselliğe sahip işletmelerle Karataş’a hizmet verilmesini hedeflediklerini,Karataş sahil yolu projesinin Karataş için büyük önem arz ettiğini belirten Kaymakam Ayaz, Karataş’ın son durak noktası olmasından dolayı gelişime kapalı olduğunu Mersin-Adana-Hatay sahil yolu projesiyleKarataş’a yeni bir nefes getirilebileceğini vurgulayarak kısa vadede Yumurtalık-Karataş yolunun gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir