28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Karalar:”Okuyan insanı kandıramazsınız…”

Karalar:”Okuyan insanı kandıramazsınız…”

Seyhan İlçe Belediyesi ile Çelikten Spor Kulübü’nün farkındalık yaratmak için düzenlediği, ‘Kitabını kap gel’ etkinliği kapsamında gençler, Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde toplu kitap okuma etkinliği gerçekleşti.
Etkinliğin fikir babası Çelikten Spor Kulübü Başkanı Doğan Çelikten, düğünü öncesinde etkinliğe damatlığıyla, eşi ise gelinliğiyle katıldı. Seyhan İlçe Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kitap okuyanların özgüveninin daha yüksek ve kandırılmalarının da güç olduğunu söyledi.
Okumanın önemine değinen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, gençlerin daha çok okuması gerektiğini söyledi. Karalar, “Okumak insanın özgüvenini artırır, bilgilendikçe, okudukça insanın özgüveni daha çok artar. İnsan bildiği, okuduğu zaman hiçbir şey bilmediğinin farkına varır. Okuyan insanı kandıramazsınız. Okuyan insana mavra atamazsınız. Okuyan insanı yanlış bir şey söylediğiniz zaman inandıramazsınız” dedi.
Ulusal kurtuluş mücadelesinden örnekler vererek gençlerden okuma alışkanlıklarını geliştirmeleri tavsiyesinde bulunan Karalar, “414 milletvekili ülkeyi kurtarmak için tahta, beton üzerinde aç yatarken, nasıl ki o dönemlerde ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruat’ deyip ve büyük mücadeleyi verdilerse siz de öyle yapmalısınız. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk, neredeyse imkansızı başararak kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet etmiştir” diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

ÇGC Kupalı At Koşusu Bugün Koşulacak…

1400 kumda 58 kilo 3 yaşlı İngiliz atlarının katılacağı koşuda birincilik ödülü 440 Bin Tl. …

Ceyhan Belediyesi’nden İslahiye’de İftar Programı…

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’in ilçede farklı kesimleri buluşturduğu Ramazan sofraları bu kez İslahiye’de kuruldu. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir