20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Karalar,”inanç ayrımı yapmıyoruz”…

Karalar,”inanç ayrımı yapmıyoruz”…

Alevi Kültür Derneği Başkanı Murtaza Moroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Moroğlu, Zeydan Karalar’ın derneklerine yaptıkları katkılardan ötürü duydukları memnuniyeti dile getirdi. Başkan Moroğlu, “Adana’da yaşayan 400 bin alevi vatandaşımız beklenti içerisinde. Gerek Seyhan Belediyesi’nin gerekse Cumhuriyet Halk Partisi’nin cemevleri üzerine aldığı kararların kağıt üzerinde kalmasını istemiyoruz. Cemevlerinin yasal statüde olması için hiçbir yasal engel kalmadı. Burada işler yerel yönetimlere kalıyor.” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise göreve gelirken hiçbir inanç ayrımı yapmadan herkese eşit mesafede olacaklarını belirttiklerini ve bu söylemlerinin her zaman arkasında olduklarını söyledi. Başkan Karalar, “Bizler göreve gelirken hiçbir inanç ayrımı yapmaksızın her yurttaşa eşit mesafede olacağımızı söylemiştik. Biz sizin şu anki kullandığınız binaya bir şeyler yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bunların daha da fazlasını yapacağız, bu bizim görevimiz. Adana’da bir ilki başardık. Kilise dâhil, cami dâhil, cemevi dâhil tamamına hizmet ediyoruz. Bizim aldığımız hiçbir karar kâğıt üzerinde kalmaz. Türkiye’de cemevlerini ibadethane sayan ilk beledilerden biriyiz. Meclis üyelerine de o konuda teşekkür ederiz.” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir