24 Nisan 2024 , Çarşamba
Ana Sayfa / Bölgesel / Karakoyunlu Yörükleri Derneği Genel Başkanı Nurullah Pazar’dan Kadınlar Günü mesajı…

Karakoyunlu Yörükleri Derneği Genel Başkanı Nurullah Pazar’dan Kadınlar Günü mesajı…

Karakoyunlu Yörükleri Derneği Genel Başkanı Nurullah Pazar 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Nurullah Pazar mesajında şunları ifade etti.

Kadınlarımız için özel bir anlam ifade eden ve her yıl yapılan çeşitli etkinliklerle tüm Dünya tarafından coşkuyla kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar gününü en kalbi duygularımla tebrik ediyor,başta şehit annelerimiz olmak üzere ahirete intikal eden tüm kadınlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

Kadınlarımız bizler için çok önemli değerlerdir.Onlar hayatımızın her alanındaki duyarlı davranışları ve sorumluluk bilinciyle hareket ederek toplum için vazgeçilmezlik duygularını bizlere hissettiren ve yaşamımız boyunca tüm aktivitelerde başarının anahtarı konumunda görevler üstlenen,ailelerine ve ülkelerine karşılık beklemeksizin destek olan fedakar ve cefakar varlıklardır. Konumları itibariyle kadınlarımıza İnsanlık adına yapacakları her türlü çalışmada gerekli tüm desteği biz bireyler olarak da vermeli,vermiş olduğumuz bu desteklerin de onlar tarafından hissedilmesini sağlamalı,verilen bu değer karşısında da kadınlarımızın motivasyonu artırılmalı,geleceğe emin adımlarla huzur ve güven içerisinde korkmadan,yılmadan ve usanmadan hayatımıza yön verecek ve anlam katacak tüm görevlerde aktif olarak çalışma hayatına devam etmelidir.

Böylesine kendilerini anlamlı kılan görevler üstlenerek milletimize faydalı olan bu kadınlarımızı da hiçbir zaman kırmamalı ve incitmemeliyiz diyen Kar-Der Başkanı Nurullah PAZAR sözlerini şöyle sürdürdü;Son zamanlarda ülkemizde yaşanan kadın şiddetine de değinmek istiyorum.Kadınlarımız yani eşlerimiz ve kız çocuklarımız bizim emanetimizdir.Onları korumak ve kollamak herkesin görevidir.Ama görüyoruz ki ülkemizin çeşitli yerlerinde kadınlarımız yönelik hoş olmayan şiddet olayları vuku bulmaktadır ve bu da bizi tarifi edilmez bir şekilde üzerek derinden etkilemektedir.Yapılan bu yakışıksız olayların ve davranışları esefle kınıyorum.Biz Elhamdülilleh müslümanız.Biz Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed Mustafa’nın sünnet-i seniyyesine uyan ve dinimizin üzerimizde mükellef tuttuğu her türlü hükümleri yerine getirmek için elimizden geldiği kadar gayret eden mümin ve müminatlarız.Biz müslamanlara böyle mesnetsiz olaylar yakışmıyor.Şunu da açıklıkla ifade etmek isterim ki Dinimiz bu şiddet olaylarını hiçbir zaman onaylamamış,caiz görmemiş ve yasaklamıştır diyen Başkan PAZAR sözlerine şöyle devam etti;Kadınlarımızın değerine tekrar tekrar dikkat çekmek için de Peygamberimizin kadınlarla ilgili hadis-i şeriflerini hatırlatmakta fayda görüyor ve dinimizce kadına verilen değeri değeri biz kez daha ifade etmek istiyorum.

“Kadınların haklarını yerine getirme husûsunda Allâh’tan korkunuz! Zîrâ siz onları Allâh’ın bir emâneti olarak aldınız.”

“Sizin en hayırlınız, ehline (eşine ve çocuklarına) en hayırlı olanınızdır. Ve ben de ehline karşı en hayırlı olanınızım.”

“Mü’minlerin îmân bakımından en olgunu ve en hayırlısı, hanımına karşı en hayırlı olanıdır.”

“Ey insanlar! Kadınlar hakkında Allâh’dan korkunuz! Sizin kadınlarınız üzerinde hakkınız vardır.”
Başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü bir kez daha en kalbi duygularımla tebrik ediyor,Rabbimden tüm kadınlarımıza huzur,sağlık ve başarı dolu bir yaşam diliyorum.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir