25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / ‘Kalbim burada’ dedi ve gitti…

‘Kalbim burada’ dedi ve gitti…

Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana’daki görevinden ayrılırken, “Kalbimi Adana’da bıraktım öyle gidiyorum” dedi. Vali Büyük helallik aldığı Adanalılar tarafından güllerle uğurlandı.

Valiler Kararnamesiyle merkeze atanan Vali Büyük, bugün Adana’dan ayrılmadan önce valilik önünde kendisini uğurlamaya gelen Adanalılara veda konuşması yaptı. Vali Büyük, “Adana’ya samimiyetimle, içtenlikle hizmet etmeye çalıştım. Adanalılarla bir gönül bağı kurduk. Muhabbetimiz, sevgimiz genişledi. Gelirken birbirimizi tanımıyorduk ama bugün Adanalıları, Adanalılar da beni tanıyor. Hayatım boyunca unutmayacağım, gurur duyacağım, iyi ki yaşamışım diyeceğim, iyi ki iki yıl onlarla birlikte olmuşum, iyi günde kötü günde diye hatırlayacağım bir süreyi tamamlamış oluyoruz. Bu çabamda, bu gayretimde özellikle meslektaşlarım, yerel yönetimler, meslek kuruluşları, başkanlar, sivil toplum kuruluşları, herkesin çok önemli bir desteğini gördüm” dedi.

Vali Büyük, valilerin görev yaparken bir parçasını görev yaptığı yerde bıraktığına dikkat çekerek şöyle devam etti:

“Ben de Türkiye’nin çok çeşitli yerlerinde görev yaptım. Adana’dan ayrılırken kalbim burada, en önemli parçamı burada bırakıp sizlerle birlikte beraber olmaya devam edeceğimi belirterek ayrılıyorum. Gururla ayrılıyorum, hiçbir kırgınlığım, küskünlüğüm yok. Bu süre içerisinde, 2 yılda, Adanalılardan destek gördüm, hiç davam olmadı. Mahkemelik olduğum hiçbir vatandaşım olmadı. Ne bir vatandaşım beni mahkemeye verdi, ne de ben bir vatandaşı mahkemeye verdim. 2 yıl içinde adliye benden dolayı meşgul olmadı. Hiç bana müfettiş gelmedi, herhangi olumsuzlukla ilgili suçlanmadım. Bu benim için çok iyi bir gurur.”

Büyük, herkesin kendisine gönülden destek verdiğini hep hissettiğini ifade ederek, “Ben göreve başladığım gün herkesin valisi olmaya çalıştım, kimseyi ötekileştirmedim. Ben yüzde 99’un değil yüzde 100’ün valisi olmaya çalıştım. Bu süre içerisinde eksiğim olmuşsa, hatam olmuşsa, herhangi bir yanlış, olumsuzluk olmuşsa benden yana hakkımı helal ediyorum. Sizler de haklarınızı helal ediniz” diye konuştu.

Vali bu konuşmasının ardından Adana’dan ayrılmak için hareket etti. Bu sırada Adanalılar valilik binasından gül döktü. Vali Büyük kendisini uğurlamaya gelenlerle tek tek tokalaşıp Adana’dan ayrıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, komutanlar, vali yardımcıları ve kamu kurum müdürleri ile sivil toplum örgütleri başkanları da Vali Büyük’ü uğurlamaya geldi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir