19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Kağıt Toplayıcılar Artık Tek Tip Elbise Giyecek…

Kağıt Toplayıcılar Artık Tek Tip Elbise Giyecek…

Adana’da yaklaşık 3 bin üyeli Çukurova Atık Toplayıcıları Derneği iktisadi işletmesini hizmete açtı. İşletme, Adana’nın merkez Seyhan ilçesi Sarıhamzalı Mahallesi’ndeki Geri Dönüşümcüler Sitesi’nde faaliyet gösterecek. Dernek, bugüne kadar sokaklarda derme-çatma el arabalarıyla yürütülen atık toplama işini, bundan sonra şirket çatısı altında, daha verimli yöntemlerle gerçekleştirecek. Proje, kamuoyunun dikkatini çekmek için ‘Geleceğe atıklarınızla hayat verin’ sloganıyla hayata geçirildi.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren dernek yöneticileri, kurdukları iktisadi işletmeyi faaliyete geçirip lisans alacak olmanın heyecanını yaşıyor. İşletmenin açılışında geleneksel hale gelen kurdele kesimi yerine geri dönüştürülen peçete kesilerek açılış yapıldı. Açılışa CHP Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Çukurova Zabıta Müdürü Mekin Şahin, derneğin onursal başkanları, iş adamı Enver Dalkıran katıldı.

Dernek Başkanı Kerem Çetin, lisans alımından sonra sokaklarda atık toplayan arkadaşlarını, yerlerinde sisteme entegre etmeye çalışacaklarını söyledi. Derneğin kurucusu ve bu projenin koordinatörü Mehmet Karaca ise “6 yıllık bir çalışmanın meyvesini vermeye başladığını, bu çalışma sonuçlandığında sokaklarda halihazırda 3 bin 500 kişi Suriyeliler ile bu sayı 5000 kişiyi de bulduğu varsayılırsa bunların aileleri ve bu işi yapan dönüştüren aracıları ile birlikte 100 bin kişiye yakın insanımız için hayırlı bir oluşumdur. Devlet büyüklerimizden para değil manevi destek istiyoruz. Sayın Valimiz, Belediye Başkanlarımız, Odalarımızın temsilcilerinden manevi destek bekliyoruz. Burada sokaktan gelip atık kağıt ticareti yapan arkadaşlarımız, aralarında topladıkları para ile bu tesisi kurup sokaktaki kardeşlerimizin yönetmelik ve resmiyette önünü açacak vahşi toplama şeklini değiştirecek daha modern bir yapıya geçişini hazırlayacak. Tesisimizin açılışında bizi onurlandıran değerli büyüklerimize teşekkür ediyoruz. İnşallah zamanla sokaktaki arkadaşlarımız da sisteme uyum sağlayarak yönetmeliğe uygun kaynağında ayrıştırma yaparak tüm Türkiye’ye örnek olacaktır.” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir