25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Kadirli çiftçilerinden su zammına tepki: İnsafsızlık…

Kadirli çiftçilerinden su zammına tepki: İnsafsızlık…

Kadirli ilçesinde çiftçiler, Ceyhan Sağ Sahil Sulama Birliği’nin açıkladığı su zammına CHP Kadirli İlçe Başkanlığı önünde toplanarak tepki gösterdi. Çiftçilere destek olan CHP İlçe Başkanı Mehmet Döğüşçü, “Gübrenin, tohumun anormal arttığı, tarımsal üretimin riske girdiği bugünlerde çiftçinin sırtına bir de su parası zammıyla ağır bir yük yüklemek insafsızlıktır” dedi.

Çiftçilere seslenen CHP Kadirli İlçe Başkanı Mehmet Döğüşçü şunları söyledi: “Milletin efendisi olması gereken çiftçi kardeşlerim, bu toplantının amacı ekim sezonunun başladığı bu günlerde Ceyhan Sağ Sahil Sulama Birliği’nin 2022 yılı ile ilgili açıkladığı su kullanım ücretlerini ve fiyatlardaki anormal artışı, insafsız artışı basın yoluyla Kadirli halkının tamamına duyurmak. Gübrenin, tohumun anormal arttığı, tarımsal üretimin riske girdiği bugünlerde çiftçinin sırtına bir de su parası zammıyla ağır bir yük yüklemek insafsızlıktır. Sağ Sahil Sulama Birliği geçtiğimiz yıla göre elektrikli sulamada yüzde 136, cazibeli suda yüzde 81 zam yapmıştır. Çiftçilerimizin hepsinin bildiği üzere kanalın bakımını çiftçi yapıyor, süzeğe gelen yosunu çiftçi temizliyor, suyun sırası yok, her gelen kanala traktör kapağı atıyor, taş atıyor, altta kalanın canı çıksın diyor, kontrol yok.”

‘CEYHAN SAĞ SAHİL SULAMA BİRLİĞİ 34 MİLYON LİRA FAZLA PARA TOPLAYACAK’
Döğüşçü, geçen yıl 190 lira elektrikli pompa suyu ile 54 bin dönüm yer sulandığını bu sene fiyatın 450 liraya ulaştığını belirterek şöyle devam etti: “Anayasada eşitlik ilkesi diye bir kavram var. Elektrikli getirirsin, elektriksiz getirirsin, o vatandaşın sorunu değil. Aynı gübreyi, aynı tohumu kullanan aynı fiyattan mısırını satan çiftçiye birine 190 lira, birine 55 lira su parası söyleyemezsin, bu insafsızlık. Ben şimdi hesap yaptım, Ceyhan Sağ Sahil Sulama Birliği geçen yılla bu yıl arasında aylık 3 milyon lira daha fazla para toplayacak. Yani bu zamlar sayesinde Sağ Sahil Sulama Birliği 34 milyon lira fazla para toplayacak. 34 milyon lira daha fazla para toplayınca bu çiftçi nasıl para kazanacak? Vallahi kimse kusura bakmasın arkadaşlar, sulama birliğinde personelin bindiği cipin, pikabın, aldıkları maaşın parasını kimse çiftçiden alamaz.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir