18 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Jeoloji Mühendisleri özel gecede bir araya geldi…

Jeoloji Mühendisleri özel gecede bir araya geldi…

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şubesince geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen ‘Jeoloji gecesi’nde hem eğlence hem de ABD’nin Kudüs kararına tepki vardı.

Seyhan Otelde gerçekleşen geceye; Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Çukurova Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof Dr. Ülvi Can Ünlügenç, TMMOB ye bağlı Odaların Şube başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kamu kuruluşlarının temsilcileri, zemin etüt laboratuar sahipleri, Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim görevlileri ve öğrencileri, serbest ve özel bürolarda çalışan Jeoloji Mühendisleri ve aileleri, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekteri Ömer Üney, meslek paydaşları ile çok sayıda davetli katıldı.

Gecede ev sahipliğini TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar ve Yönetim Kurulu üyeleri yaptı. Gecede konuşan Oda Başkanı Dr. Mehmet Tatar, mesleki dayanışmanın bir örneğinin özel gecede bir kez daha gördüklerini söyledi.

JMO Adana Şube Başkanı Dr.Mehmet Tatar şöyle konuştu;

“Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz “Jeoloji Gecesi”nde siz değerli meslektaşlanmızla bir arada olmaktan son derece mutluyuz. Ben öncelikle gösterdikleri öz veri ve emekten dolayı, Yönetim Kurulunda bulunan arkadaşlarıma sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Bizler mesleğimizin daha ileriye gitmesi için oldukça fazla çaba harcıyoruz. Bu gecenin oluşması, bu çalışmaların bir örneğidir. Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şubesi Yönetim Kurulu olarak göreve geldiğimizden bu güne kadar meslektaşlarımızın birlikteliğini ve kaynaşmalarını sağlamak adına yoğun bir çalışma gösterdik ve göstermeye de devam ediyoruz. Bu kaynaşmayı diğer meslek örgütleri ile de sürdürüyoruz. Birlikteliğimiz en büyük gücümüzdür. Mesleki konularda olduğu gibi sosyal konularda da çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz”

“DEPREM ÖNCESİ ÖNLEMLERİ İÇEREN, DEPREM POLİTİKASI OLUŞTURULMALIDIR”

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, depremden sonra çare arama politikası yerine, deprem öncesi önlemleri içeren bir deprem politikasının biran önce oluşturulması gerektiğini ifade ederek “Bir doğa olayı olan deprem, bilinçsizce verilmiş yer seçimi kararları, mühendislik verilerinden yoksun imar planları, mühendislik hizmeti görmemiş düşük standartlardaki yapı üretimi ve denetimi süreci ile uygulanan rant politikalan sonucu insani, sosyal ve ekonomik yıkımlara dönüşmektedir”

TATAR “ABD’NİN KUDÜS KARARINI KINIYORUZ”

JMO Adana Şube Başkanı Dr. Tatar ayrıca ABD’nin, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını da şiddetle kınadığını ve Filistin halkının her zaman yanında olduklarını söyledi

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir