19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bilim-Teknik / Japon heyetten ziyaret…

Japon heyetten ziyaret…

JİCA TÜRKİYE OFİSİ BAŞKANI CEYHAN’DA

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JİCA) Türkiye Ofisi Başkanı Mayumi Endoh ve beraberindeki heyet Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk’ü makamında ziyaret ederek bölgedeki başta enerji bölgesi olmak üzere pek çok iktisadi konular ve deprem-affet riski yönetimi hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

JİCA Türkiye Ofisi Başkanı Mayumi Endoh’a Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi Başkanı eski Gümrük Tekel Bakanı Prof. Dr. Cafer Tayyar Sadıklar, Türk Japon Halkları Dostluk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Duran Yergök, JİCA Türkiye Ofisi Temsilcisi Taichi Minamitani, JİCA Derneği Genel Sekreteri Prof.Dr. Hasan Hüseyin Atar, JİCA Türkiye Ofisi Eğitim Programı Sorumlusu Esra Yıldız, Türk Japon Vakfı İdari Müdürü Hakan Turan, Hasan Hüseyin Güler ve Belediye Meclis Üyesi Ahmet Nuri Sabuncu eşlik ettiler.

JİCA’nın Çalışma ve faaliyetleri konusunda Başkan Alemdar Öztürk’e bilgiler veren Mayumi Endoh, Türkiye ve Japonya arasındaki güçlü tarihi ilişkilerin varlığına da deyindi.

Türkiye’nin, istikrarlı ekonomik kalkınması vasıtasıyla varlığını genişletmekte olan etkili jeopolitik konumuyla yükselen bir ülke olduğunu vurgulayan Mayumi Endoh, 70 milyon’dan fazla ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu nüfusa sahip olan Türkiye’nin, büyük ekonomik değerlere sahip bir ülke olduğunu vurguladı.
CEYHAN BÜYÜK BİR İLÇEDİR
Ceyhan’ın yılda 3 ürün alınabilen verimli topraklar üzerine kurulmuş, 160 bin nüfusuyla birçok ilden büyük; dünyanın enerji üssü olma statüsüne hızla koşan bir ilçe olduğunu vurgulayan Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, 27 Haziran 1998’de meydana gelen depremden sonra ilçede özellikle imar alanında büyük bir gerilemenin yaşandığını ifade ederek kentsel dönüşümün bu soruna önemli bir çözüm olacağını söyledi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNEMLİ BİR PROJEDİR
Japonya’nın deprem gerçeğiyle ne kadar iç içe yaşadığını ve bu işi nasıl yendiklerini hayranlıkla izlediklerini belirten Başkan Alemdar Öztürk, “ Deprem ve affet konusundaki birikim ver tecrübelerinden her zaman faydalanmak isteriz. Göreve geldiğimiz gün söz verdiğimiz kentsel dönüşüm çalışmalarında büyük mesafe kat ettik. Kentsel dönüşümü özellikle affet riski olan eski konutların da içersinde yer aldığı kıyı şeridinde başlattık. Hedefimiz tarım arazilerine dokunmadan Ceyhan’da imar alanındaki geri kalmışlığı ortadan kaldırmak, ilçemizi cazibe merkezi haline getirmektir” Dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana Mor Dayanışma Kadın Derneği Oya Tekin İle Protokol İmzaladı…

 Adana Mor Dayanışma Kadın Derneği Seyhan Belediye Başkan Adayı Oya Tekin ile, “Kadına yönelik şiddet, …

“ÇÖZÜM KISIRLAŞTIRMA”

HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık, belediyelerin yeterince kısırlaştırma yapmadıklarından yakındı ve tek çözümün “Kısırlaştırma” olduğunu söyledi. …

Deniz Suyu Sıcaklığı Meteorolojik Olayları Artırıyor…

  Deniz suyu sıcaklıklarının dünyanın her tarafında yaşanan bir problem olduğunu belirten Çevre Mühendisi Prof. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir