25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / İsrail’den Adanalı iş adamlarına fuar daveti…

İsrail’den Adanalı iş adamlarına fuar daveti…

İncelemelerde bulunmak üzere geldiği Adana’da, Ticaret Odası’nı ziyaret eden İsrail’in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh, iki ülke arasındaki ticaret ve işbirliği olanaklarının artırılabilmesine yönelik görüş alışverişinde bulundu.

Büyükelçi Naeh’i Adana’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, bu ziyaretin iki ülke ilişkilerinin, özellikle de Adana ile İsrail arasındaki ticaretin artırılması bakımından önemine değindi.

Adana’nın ekonomik potansiyeline ilişkin bilgiler de veren Menevşe, tarım sektörünün bölge ekonomisinin lokomotifi olduğunu, bu kapsamda tarıma dayalı sanayinin ilk sırada yer aldığını, tekstil, kimya sanayi, makine, mobilya ve ayakkabıcılık sektörlerinin de önemli paya sahip olduğunu vurguladı. Menevşe, “Adana’da tarım sektörünün yanında sanayi de büyük gelişmeler göstermiştir. Ayrıca hizmet sektöründe de giderek artan bir grafik çizilmektedir” dedi.

Atila Menevşe, Adana’nın Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgelerinden birisine sahip olduğunu, ayrıca şehrin muhtelif kesimlerinde çok sayıda küçük sanayi sitelerinin de bulunduğunu söyledi. Menevşe, “Adana coğrafi ve stratejik bakımdan Avrupa ile Ortadoğu arasında bir köprü olarak da değerlendirilebilecek son derecede önemli bir konumda yer almaktadır. Kara, hava, deniz ve demiryolu ulaşımına elverişliliğe dolayısıyla bölgemize yatırım ve ticaret için gelecek iş adamlarına önemli avantajlar sunmaktadır” diye konuştu

Adana ile İsrail arasındaki mevcut ticaret potansiyelinin, olması gereken rakamların çok altındaki seviyelerde bulunduğunu vurgulayan Menevşe sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu potansiyelin daha yukarılara taşınması için ziyaretinizin bir fırsat oluşturacağına inanıyoruz. İsrail’in tarım teknolojileri ve tohumculuk sektörlerinde önemli yol aldığını biliyoruz. Bu potansiyeli Çukurova’nın tarım alanlarında değerlendirerek verimliliği artırmamız mümkün olabilir. Bölgemizde halen bazı İsrail firmaları özellikle tarım sektöründe faaliyet göstermekte ve tarım sektöründeki verimliliğimizin artırılmasına katkılarda bulunmaktadırlar. Önümüzdeki süreçte Odamızın hayata geçirmeye hazırlandığı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi gibi projelerle birlikte özellikle sera tarımının geliştirilebilmesine yönelik önemli bir potansiyel oluşacağına inanıyoruz. Adana Ticaret Odası olarak İsrail ile Adana arasındaki ilişkilerinin artırılması için birlikte çalışmaya ve İsrail’den Adana’ya gelecek yatırımcı ve iş adamlarını desteklemeye hazırız.”

İsrail’in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh de ziyaretini, Adana ile İsrail arasındaki potansiyel işbirliği imkanlarını ve bunları daha ileri noktalara nasıl taşıyabileceklerini yerinde görmek üzere gerçekleştirdiğini söyledi. İki ülke arasında başta tarım olmak üzere işbirliği yapılacak çok sayıda sektör olduğunu, mevcut potansiyelin değerlendirilmesiyle ticari ilişkilerin kolaylıkla artabileceğine inandığını vurgulayan Naeh, “Türkiye’nin bizim için avantajlarını biliyor ve bunları değerlendiriyoruz. Özellikle Çukurova’nın bereketli topraklarında önemli işbirliklerine imza atabiliriz. Bu kapsamda İsrail’de önümüzdeki Eylül ayında düzenlenecek olan su ürünleri ve su arıtma teknolojileri organizasyonu ve fuar etkinliklerine Adana Ticaret Odası üyelerinin de katılımlarını arzu ediyor ve onlara davette bulunuyoruz Adanalı iş adamlarının bu ziyaretlerinin iki ülke arasındaki ticaretin artmasına katkıda bulunacağı gibi, Türkiye ve İsrail’in karşılıklı çıkarlarına hizmet ederek ulaşılması planlanan hedeflerin çok kolaylıkla yakalanabilmesine katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe ve Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz tarafından, Büyükelçi Naeh’e, ziyaretinin anısına Adana’nın kültür ve turizm zenginliğini yansıtan bir plaket takdim edildi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir