19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / İncirlik’de grev…

İncirlik’de grev…

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan TÜRKMEN, Adana İncirlik Üs Komutanlığı’nda işten çıkarılma işlemleri başlatılan işçilerin düzenlediği açlık grevine destek ziyaretinde bulundu. TÜRKMEN, keyfi işten çıkarılmaların asıl nedeninin; AKP iktidarının desteklediği ve her yıl artırdığı taşeron işçiliği ile emekçinin örgütlü yapısına dinamit koyan zihniyetidir” dedi.
TÜRKMEN Türk Harb-İş Sendikası’na bağlı işçilerin açlık grevi eylemine yaptığı destek ziyareti ile ilgili şunları söyledi:
İncirlik Üssünde Mayıs ayında yapılacak toplu iş sözleşmesi görüşmeleri öncesinde çalışan işçilerin keyfi olarak işlerine son verilmek istenmesi kabul edilemez bir kurnazlık taşımaktadır. Bu uygulama işçilere gözdağı içeren bir mesajdır. Kölelik düzeninde çalışan işçiler 1 Mayıs İşçi Bayramına açlık grevinde giriyorlar.
Türk Harb-İş Sendikası Sendikası askerin polisin olduğu her yerde onlara hizmet veren lojistik destek sağlayan üyelerin bir araya getirdiği bir sendikadır. İşçilerin işten çıkarılmasıyla tüm aileleri de açlığa mahkum edilecektir.
Barınmak, beslenmek, çocuklarına bakmak ve buna benzer ihtiyaçlarını gidermek için çalışmak zorunda olan işçilerimiz, yıllardır düşük ücret, uzun çalışma süreleri, iş kazaları ve benzer olumsuzluklar ile baş etmeye çalışırken, güvencesiz, keyfi uygulama ve kararlarla da işlerini kaybetmektedirler.

Emekçiler; tüm zor şartlara rağmen, ekmeğinden olmamak için örgütlenememektedir. İşçinin; ‘sendikalaşırsan işinden olursun’ tehdidinde bulunan işverene boyun eğmesi, örgütlenmenin her geçen gün kan kaybetmesine neden olmaktadır.
Bu ve buna benzer olayları yaşamamak ve esnek çalışma adı altında kulağa hoş gelen ancak iş güvencesi ve düzenli çalışmayı ortadan kaldıran tuzaklara düşmemek için, işverenin kölesi olmamak için, işçinin haklarına sahip çıkabilmesi için tek yol örgütlenmedir. Ülkenin köklü hiçbir sorununa bugüne kadar çözüm üretmeyen mevcut iktidar aksine, yeni sorunlar yaratmaktadır. Toplumcu karakterdeki bakış açısı ile örgütlenmenin önünü açacak olan tek irade de Cumhuriyet Halk Partisi ve iktidarıdır”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir