29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / İhracatçıya “Kabzımal” Engeli…

İhracatçıya “Kabzımal” Engeli…

Adana’daki Vedat Dalokay Hal Kompleksi’nin, Kabzımallar Odası tarafından cumartesi günü kapatılması, Dubai ve Maldivlere ihraç yapan Adanalı firmayı etkiledi. Firma yetkilisi Siraç Orhan, duruma tepki göstererek, “Yurtdışına ürün yollayamadığımız zaman ihraç edecek Türkiye dışında birçok ülke var. Bu Türkiye için büyük bir kayıp” dedi.
Türkiye’nin önemli markalarının, uluslararası otellerin sebze ve meyve ihtiyacını karşılayan ve Dubai ile Maldivler’e de uçaklarla ihraç yapan Tatlı Limon firması, Adana Kabzımallar Odası’nın hali cumartesi günleri kapatmasıyla 3 haftadır zor durumda. Firma yetkilisi Siraç Orhan, halde yurtdışına ürün gönderen tek firma olduklarını söyleyerek yetkililerin bu karardan vazgeçmesini istedi.
Yurtdışına ürün yollayamadıkları zaman sebze ihraç eden Türkiye dışında birçok ülkenin devreye girdiğini belirten Orhan, “Dubai ve Maldivlere ürün yollamadığımız zaman ürünleri başka ülkelerden temin etmeye çalışıyorlar. Bunlar Türkiye için büyük bir kayıp olacak. O yüzden de Adana’da sebze ve meyve halinin cumartesi günü kapalı olması ihracatçı olarak bizi zorluyor. Bizim ihracat yapmamız Türkiye lehine bir durum. Bizim amacımız ihracatçıları çoğaltmak daha çok ihracat yapıp ülkeye daha çok kazandırmak ama 3 haftadır bu uygulama Kabzımallar Odasının aldığı karara göre araçlarımız giriş çıkış yapamamakta. Buda ülkemiz açısından büyük bir kayıp” diye konuştu.
Türkiye’de ilk defa hazır salatayı Adana’dan yurt dışına yolladıklarını uygulamadan dolayı müşterilerinin talebini karşılayamadıklarını onların da başka ülkelere yöneldiğini anlatan Orhan, “Biz ne kadar ihracat yaparsak ülkemiz o kadar kazanır” şeklinde konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir