İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir dizi ziyaret için geldiği Adana’da Vatandaşı ziyaret etti ardından AK Parti İl Danışma toplantısına katıldı.  Bakan Adana’da ilk olarak beraberindeki heyetle birlikte Kitrmithane Mahallesinde vatandaşı ziyaret etti, sohbet etti.

 

Daha sonra Yüreğir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirlen AK Parti Adana İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Bakan Soylu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ve başarı dileklerini getirdiğini söyledi.

 

Adana’da coşkulu ve samimi bir aileyle buluşmasına vesile olduğu için İl Başkanı Mehmet Ay’a teşekkür eden Soylu, Danışma Kuruluda şöyle konuştu:

“Buraya sadece danışma meclisi toplantısına gelmedim. Türkiye, çok badirelerden, büyük sıkıntılardan geçti. Bu ülkenin kimliğine, inancına, birliğine ve beraberliğine dokundular. ‘Bize demokrasi fazla, sizden adam olmaz’ dediler. Vesayet ve üzerimizdeki baskıyı sürekli devam ettirdiler. Dinimizle, inancımızla, atalarımızın, babalarımızın, dedelerimizin, annelerimizin bize bıraktığı öğretilerle dalga geçtiler. Yapmadıkları kalmadı. Bizi fukaralığa, yoksulluğa ittiler. Bu ülkede bir başbakan astılar. Sadece bir başbakanı idam etmediler, şu Anadolu insanını, ailenin, törenin, geleneğin, dini inancın, 780 bin kilometrekarenin her hücresinin ne demek olduğunu bilen bu insanları sabahtan akşama baskıladılar. ‘Siz kimsiniz?’ diye Amerika’dan, Avrupa’dan bize parmak salladılar. Sadece Adnan Menderes’i idam etmediler. Özgürlüğünü, hürriyetini, bağımsızlığını, zenginleşmeyi, etrafımızdaki coğrafyaya, dünyaya kendimizi ifade etmeyi, çalışmamızı engellediler. Her 10 yılda bir darbe yaptılar, her 10 yılda bizi 20 yıl geriye götürdüler, patinaj yaptırdılar. Bize buradan çıkamayacağımızı düşündürttüler. Hep karşımıza geçtiler.”

 

Bakan Soylu, “Bir kere 14 Mayıs’a sahip çıkabilmek için 15 Temmuz’da havalimanına indiğin zaman tanklar içerisinden sıvışmak değil, 15 Temmuz’da demokrasiye, millete ve işgale karşı bu milletle beraber olmak lazım. Öyle 14 Mayıs’a sahip çıkabilmek için dönüp bu ülkenin polisine, jandarmasına, Türk Silahlı Kuvvetlerine, cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapma konusunda iftira atmamak lazım. Onların yaptığı terörle mücadele, uyuşturucuyla mücadele, bu ülkenin birliğiyle ve beraberliğiyle mücadele, sonuna kadar sizle beraber olacağız demek lazım. Türk Silahlı Kuvvetlerine iftira atmamak lazım.” ifadelerini kullandı.

 

ALTILI MASA ELEŞTİRİSİ

Altılı masaya yönelik eleştirilerini sürdüren Soylu, şunları kaydetti:

“Şimdi birisi çıkıp ‘Anayasadan Türklüğü sileceğim’ diyor. Kim o? Ali Babacan ve arkadaşları. Ötekisi çıkıyor ‘Biz seçiliriz geliriz ama her an kriz çıkabilir’ diyor. Niye? ‘Eğer bizim dediğimizi yapmazlarsa kriz çıkar, biz o krizle beraber yeniden seçime gideriz’. Ya profesör olsan ne yazar? Bu millet koalisyonlardan çekmedi mi? Son 21 yıldır Türkiye’nin bugün büyümesinin, zenginleşmesinin, dünyayla rekabet edebilmesinin en temel nedenlerinden bir tanesi nedir? Siyasal istikrardır. Peki bu siyasal istikrar çerçevesinde Türkiye bu adımlarını atıyor. Yeniden eski koalisyon günlerine dönülecek. Yeniden birisinin yazdığı birisinin bozduğu olacak. Bunlar niye aday seçemiyorlar biliyor musunuz? Niye cumhurbaşkanı adayı seçemiyorlar? Bir taraftan büyükelçiler, bir taraftan Amerika, bir taraftan FETÖ, bir taraftan HDP, PKK, bir taraftan bütün vesayet sistemleri icazet verecek. Atalarımız ne güzel demişler; çok ebe çocuk boğar demişler.”