29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Huzurevinde Sevgililer Günü’nde evlilik yolunda ilk adımı attılar…

Huzurevinde Sevgililer Günü’nde evlilik yolunda ilk adımı attılar…

Rahatsızlığı nedeniyle 4 yıl önce huzurevine yerleşen emekli öğretmen Mehmet Mithat Cengiz, burada tanışarak kendisini evliliğe ikna eden Vesile Uğurluel’e 14 Şubat Sevgililer Günü’nde evlenme teklif etti.

Şeker rahatsızlığı nedeniyle 2018 yılında Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine yerleşen 65 yaşındaki Mehmet Mithat Cengiz, kuruma 6 ay önce gelen Vesile Uğurluel (66) ile tanıştı.

Rahatsızlığı sırasında kendisini yalnız bırakmayan, sürekli onunla sohbet eden Uğurluel’e aşık olan Cengiz, huzurevi personelinin de desteğiyle hazırlanan kırmızı balonlarla süslü özel bir alanda sevdiği kadına evlenme teklifinde bulundu.

“Birbirimize sonuna kadar baston olacağız, güç vereceğiz”

İlk eşinde 21 yıl önce ayrılan Mehmet Mithat Cengiz, gazetecilere ikinci evliliği Vesile Uğurluel ile tanışana kadar hiç düşünmediğini anlattı.

Şeker hastalığından dolayı ayağında yara oluştuğunu ve kendisine bakmayacak duruma geldiğini aktaran Cengiz, bu nedenle 2018’de huzurevine geldiğini söyledi.

Huzurevindeki personelin bakımı ve sağlıkçıların kendisiyle sürekli ilgilenmesiyle neredeyse kesilecek durumdaki ayağının iyileştiğini dile getiren Cengiz, bu süreçte tanıştığı Vesile Uğurluel’in de kendisine çok destek olduğunu belirtti.

“Birbirimize sonuna kadar baston olacağız, güç vereceğiz”

İkinci evliliği hiç düşünmemesine rağmen Uğurluel’i görünce etkilendiğini anlatan Cengiz, “Baktım, onun sevgisine, şefkatine muhtacım. Birbirimize iyi günde, kötü günde, varlıkta, yoklukta, sağlıkta ölene kadar destek olacağız. Birbirimize sonuna kadar baston olacağız, güç vereceğiz. Hep beraber bu dünyayı böyle yaşayıp gideceğiz inşallah. Herkesin şefkate, sevgiye ihtiyacı var. Bu dünyada sevgisiz ve şefkatsiz yaşamak zor.” diye konuştu.

Eşinden ayrılan Vesile Uğurluel de huzurevinde hayatının en güzel teklifini aldığını ve çok mutlu olduğunu söyledi.

Huzurevine gelene kadar evlilikle ilgili düşüncesinin olmadığını anlatan Uğurluel, şöyle devam etti:

“Ta ki hocayı görene kadar. Geldim, oturdum masasına, beni, konuşmamı beğendi. İki sefer reddedildim ama ben inat ettim, yendim onu. Bana ‘ikinci evliliği düşünemiyorum Vesile hanım’ dedi. Ben de ‘düşünme ama ben seni alacağım’ dedim. Sevdim, yar ettim aldım. Dedim ki ‘sen yatağa düşersin kimse bakmaz, ama ben sana bakarım’ diyerek onu ikna ettim.”

Uğurluel, hayatının ikinci baharında tanıştığı Mehmet Mithat Cengiz ile nisan ayından sonra nikah masasına oturmayı planladıklarını söyledi.

Huzurevi Müdürü Serdar Güneş, Mehmet Cengiz ve Vesile Uğurluel’in huzurevinde tanıştığını belirterek, “Burada birbirlerine destek oldular. Muhabbetleri arttıkça ilişkilerinin boyutu değişti ve böyle bir karar aldılar, biz de bu kararı saygıyla karşıladık ve kendilerine uygun ortamı sağladık.” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir