28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Hükümlüler, Çamaşır Yıkayıp Ütü Yaparak Cezalarını Çekiyor…

Hükümlüler, Çamaşır Yıkayıp Ütü Yaparak Cezalarını Çekiyor…

Haklarında kamuya yararlı bir işte çalışma cezası bulunan hükümlüler, yaşlı, bakıma muhtaç ve engellilerin çamaşırlarını evlerinden alarak kurulan atölyede yıkayıp ütüledikten sonra teslim ederek hem meslek öğrenip hem de cezalarını çekiyor.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezi, kamuya yararlı bir işte çalışma cezası verilenler ile cezalarının son 1 yılını denetimli serbestlik kapsamında çeken hükümlülerin, kişisel becerilerini geliştirmeleri, topluma kazandırılmaları, meslek edindirilmeleri ve sosyal faaliyette bulunmalarına yönelik “Eskimesin Eşyalar Yenilensin Hayatlar” isimli proje başlattı.

Proje kapsamında, Yüreğir ilçesi Kışla Mahallesi’nde hükümlüler tarafından tadilat yapılarak kullanılabilir hale getirilen bir bina, yardımseverlerin katkılarıyla ütü, çamaşır yıkama ve dikiş yapılabileceği bir atölyeye dönüştürüldü.

Atölyeye overlok makinesi, sanayi tipi ütü, çamaşır ve kurutma makinesi ile dikiş makinesi alındı.

Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen usta öğreticiler tarafından da hükümlülere çamaşırhane görevlisi, ütücü, dolgu oyuncak bebek yapma ve giysi tadilatçılığı kursu verildi.

Aldıkları kurslarla meslek sahibi edindirilen hükümlülerin, İŞKUR ile yapılacak işbirliğiyle çeşitli iş kollarında istihdam edilmelerinin sağlanacağı belirtildi.

Projeyle belediyeler tarafından tespit edilecek yaşlı, yoksul ve engellilerin çamaşırları hükümlüler tarafından dönem dönem evlerinden alınarak yıkanıp ütülendikten sonra teslim edilecek.

Yine Adana Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesindeki kurumlarda oluşturulacak giysi toplama kutularında toplanacak ikinci el giysiler hükümlüler tarafından bu atölyede yıkama, ütüleme ve tadilat işlemlerinden sonra kullanılabilir hale getirilerek ihtiyaç sahiplerine verilecek.

Ayrıca Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yetkilileri eşliğinde yapılacak ev ziyaretlerinde muhtaç kişilerin ihtiyaçları doğrultusunda ev boyanması, tadilat ve onarım gibi işlemler meslek edindirilen sertifikalı hükümlüler tarafından yapılacak.

Kamu hizmeti yükümlüğü olan engellilere de oyuncak yapımı eğitimi verilerek meslek edindirilmeleri sağlanacak. Engelli hükümlülerce kumaş ve ikinci el eşyalardan üretilecek oyuncaklar, anaokullarına ve ihtiyaç sahibi çocuklara ücretsiz dağıtılacak.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, hükümlülerin görevlendirildiği atölyede incelemelerde bulundu.

Projeyle kamu hizmetinin çok doğru şekilde uygulandığını kaydeden Yeldan, “Hükümlülerimiz, bir yandan meslek öğrenirken bir yandan da çalışıp yaşlılara, kimsesizlere ve güçsüzlere yardım ediyorlar. Kimsesi olmayan, yaşlı, bakıma muhtaç, ütüsünü yapamayan, çamaşırlarını yıkayamayan vatandaşlarımıza bu projeyle bizler sahip çıkacağız.” diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir