19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Hayvanları kim öldürdü…?

Hayvanları kim öldürdü…?

Ceyhan’da belediyeye ait hayvan barınağında bulunan köpeklere işkence yapıldığı ve 500’e yakın köpeğin itlaf edildiği iddiaları yargıya taşındı.
Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) ve Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonu’nu 500’e yakın köpeğin itlaf edildiğine dair ellerine ulaşan resim ve bilgilerden yola çıkarak Ceyhan’ın Kelemeti mahallesinde bulunan Hayvan Barınağında inceleme yaparak konuyu yargıya taşıdı.
Adana ve Ceyhan KİHAYKO temsilcileri, 500’e yakın köpeğin itlaf edildiği iddiaları üzerine Barınak arkasında bulunan arazide iş makinaları ile kazı çalışmaları yapıldığını tespit ederek Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Hayvan hakları savunucuları, itlaf edilerek barınak yanındaki boş alana gömüldüğü iddia edilen yüzlerce köpeğin tespiti için kazı çalışması ve inceleme yapılmasını istedi. KİHAYKO Başkanı Metin Yıldırım yaptığı açıklamada Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonu ile Ceyhan Belediyesi Hayvan Barınağında inceleme yaptıklarını belirterek, “500’e yakın köpeğimizin katledildiği ve toplu mezarlara gömüldüğü iddia ediliyor. Ceyhan Kaymakamlığına ve Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Hayvan barınağının yanındaki alanın açılarak tespit yapılmasını istedik. Bu işi yapanların yargı önünde cezalandırılmasını istiyoruz ve sonuna kadar bunların peşini bırakmayacağız” dedi.
Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Avukat Ali Mert ise uzun zamandır Ceyhan’da köpeklerin itlaf edilerek öldürüldükleri konusunda kendilerine şikayetler ulaştığını belirtti. Avukat Mert, hiç kimsenin, dili olmayan sokak hayvanlarını öldürme veya kötü muamele ile cezalandırma hakkına sahip olmadığını, sorumlular bulunana kadar konunun takipçisi olacaklarını dile getirdi. KİHAYKO yetkilileri Adana Orman Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile de görüştü. Kuruma resmi şikayet dilekçesi veren heyet, itlaf iddialarının olduğu alanda bir an önce kazı yapılması talebinde bulundu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir