19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Çevre / Halk gününde söz verdi…

Halk gününde söz verdi…

Hemen her hafta tartışma konusu olan Belediye Evleri Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm konusu Halk Günü’nde yine masaya yatırıldı. Durmuş Aksakal adlı yurttaşın sorusunu yanıtlayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, projede halk lehine bazı düzeltmeler yapıldığını vurgularken “Sizleri endişeye sevk edenler, pembe yalanlar atanlar gerçeği anlatmıyorlar. Gerçek şu: Evinize karşılık çok daha kaliteli, çağdaş evlerde oturacak, üste para vermeyecek, iki kez taşınma, her ay kira yardımı yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanımız projeyi imzalar imzalamaz halka gideceğiz” diye konuştu.
Belediye Evleri’ndeki kentsel dönüşüm gerçeğinin, Koza TV’deki tartışma sırasında anlaşıldığına dikkat çeken Başkan Soner Çetin, “rant var” biçimindeki söyleme karşı çıktı. Çetin, “Ben rant sözcüğünü hiç sevmedim, kentsel dönüşümle birlikte evleriniz kat be kat değer kazanacak ya, mesele bu. Gelin şuna rant değil de değer artışı diyelim. Belediyenin çıkarı diyorlar. O da yanlış. Nasıl ki sizlerin evi, dükkânı varsa belediyenin de yeri var, hakları var. Ama benim tek mutluluğum Dikmen Vadisi’nde yer alan evlerden daha güzel daha çağdaş evlerde oturunca ‘Allah razı olsun’ diyecek olmanızdır” dedi.
Belediye Evleri’ndeki kentsel dönüşümle ilgili toplam yatırımın Cumhuriyet tarihinde Adana’ya bir defada yapılan en büyük yatırım olacağını vurgulayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Boş sözlere kanmayın” diye çağrıda bulunduğu halka seslenirken şu bilgileri de verdi: Sizleri TOKİ’nin eline bırakmak istemiyoruz. TOKİ’nin uygulaması malum; evinizi alır başka yerden verir, kalitesi tartışmalıdır ve üste para alır. İkincisi burada eski parayla 6 milyarlık yatırım olacak, firmaların alt taşeronları ve çalışacak kişiler Belediye Evleri, Çukurova ve Adana’dan, malzemeler de yine Adana’dan olacak.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana Mor Dayanışma Kadın Derneği Oya Tekin İle Protokol İmzaladı…

 Adana Mor Dayanışma Kadın Derneği Seyhan Belediye Başkan Adayı Oya Tekin ile, “Kadına yönelik şiddet, …

“ÇÖZÜM KISIRLAŞTIRMA”

HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık, belediyelerin yeterince kısırlaştırma yapmadıklarından yakındı ve tek çözümün “Kısırlaştırma” olduğunu söyledi. …

Deniz Suyu Sıcaklığı Meteorolojik Olayları Artırıyor…

  Deniz suyu sıcaklıklarının dünyanın her tarafında yaşanan bir problem olduğunu belirten Çevre Mühendisi Prof. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir