24 Nisan 2024 , Çarşamba
Ana Sayfa / Bölgesel / HALA KANALDA SERİNLİYORLAR…

HALA KANALDA SERİNLİYORLAR…

Ceyhan’da çocuklar yaz ayında serinlemek için tehlikeli ve yasak olan DSİ sulama kanallarına giriyor.

Ceyhan merkez Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşları 13 ile 17 arasında değişen 10 çocuk tehlikeyi göze alarak serinlemek için kanalda yüzüyor. Derinliği yer yer 3 -4 metreyi bulan sulama kanalları daha önce birçok çocuğa mezar olmuştu.

Emniyet personeli, özellikle yaz aylarında sürekli devriye atarak çocukları uyarıyor. Hatta idari para cezası bile kesmelerine rağmen çocuklar bu kanallarda yüzmekten vazgeçmiyor. Sulama kanallarında yasak ve tehlikeli alanlarda yüzmenin cezası yaklaşık 100 lira. Bu çocukların arasında daha önce bu cezayı yiyenler de var.

Sulama kanalının etrafı demir korkuluklarla çevrili olmasına rağmen çocuklar makasları açıp-kapatma için bırakılan merdivenlerin olduğu alanı kullanarak suyu giriyor. 13 yaşındaki Mehmet Yasin Biliç, “Hava sıcak. Paramız yok yetmiyor, Devlet Bahçeli’ye gideceğiz. Buranın tehlikeli olduğunu biliyoruz, paramız yok mecburen buraya geliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ceyhan’da iki tane havuz olduğunu belirten çocuklar, bunların da kendileri için pahalı olduğunu savunuyor. Havuz fiyatının 10 ile 20 lira arasında değiştiğini belirten 17 yaşında lise öğrencisi Şakir Aslan, “Havalar sıcak olduğundan buraya geliyoruz. Bir yandan oruç tutuyoruz. Tehlikeli olduğunu da biliyoruz, yine de yüzüyoruz.” dedi.

16 yaşında olan Mehmet Ali Altan ise “Havalar çok sıcak. Bunalıyoruz. Oruç da tutuyoruz. Ekonomik durumumuz da iyi olmadığı için havuzlara gidemiyoruz. Biz de buralara geliyoruz, hem de vakit geçirmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir