19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Gizemli hayırsever mahallelinin yüzünü güldürdü…

Gizemli hayırsever mahallelinin yüzünü güldürdü…

Kozan ilçesinde bir hayırsever, bakkalın veresiye defterini kapatarak borcu olan vatandaşların yüzünü güldürdü.

Mahmutlu Mahallesinde bakkal dükkanı işleten Soner Özev, İsviçre’den memleketine tatil için gelen hayırseverin anlamlı davranışı ile karşılaştı. İsmi gizli tutulan hayırsever bakkal dükkanın veresiye defterindeki vatandaşların yaklaşık 10 bin TL olan borcunu kapattı.

Bakkala olan borcu kapanan bir kadın, borcunun kapanmasına inanamadığını ifade ederek, “Utancımdan bakkala bile gelemiyordum. Çok sevindim. Bir oğlum asker bir oğlumda okuyor. Allah’ım birine bin katsın inşallah. Bu zamanda böyle insanlar az bulunur biz hep filmlerde görüyorduk. Çok sevimdim. Allah razı oldun” dedi.

Bakkal Soner Özev ise, “Yurt dışında yaşayan Kozanlı bir abimiz vardı. Kendisi yanıma gelmişti ve o arada bir vatandaşımız veresiye alışveriş yaptı. Ondan sonra defterdeki borçları toplamamı istedi. 10 bin TL’ye yakın bir tutar çıktı. “Kapatalım” dedi. Daha önce böyle bir olay yaşamadık. Daha önce duyuyorduk. Ama yaşamamıştık. 3-5 aydır hiç ödeme yapamayan mahalle sakinimiz vardı. Gelenlere söylüyorum çok seviniyorlar. Bize de kötü günde can suyu oldu. Bence herkesin empati yapması, iyiliklerin artması lazım. 15-20 ailenin birikmiş borcu silinmiş oldu ve gerçekten kıt kanaat geçinen insanlardı” dedi.

Emin Poyraz ise bu örnek davranışa şahit olduğunu ifade ederek “Kozanda ihtiyaç sahibi bir çok insan var. Gerçekten daha önce Kozan’da duymamıştım. Çok sevindim. İyi insanlara daha çok ihtiyaç var” diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir