19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Geri dönüşümcüler çevre katillerinin peşinde…

Geri dönüşümcüler çevre katillerinin peşinde…

Plastik geri dönüşümünde ham madde olarak değerlendirilen karışık hurda ve etilen polimer atık ithalatına getirilen yasaklar nedeniyle iflasın eşiğine gelen Adanalı plastik geri dönüşümcüler, bir yandan yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için seslerini Ankara’ya duyurmaya çalışırken diğer yandan kentin muhtelif bölgelerine rasgele çöp dökerek çevre kirliliğine neden olan kayıt dışı işletmelere karşı da mücadele başlattı. Anlık haberleşme uygulaması WhatsApp’ta kurdukları grup üzerinden mesajlaşan plastik geri dönüşümcüler, kayıt dışı bir işletmeden tonlarca atık, çöp ve moloz yükleyen bir kamyoncuyu takip edip, boş bir araziye yükünü dökmeye çalışırken suçüstü yakalattı.

100’E YAKIN GERİ DÖNÜŞÜMCÜ ÇÖP YÜKLÜ KAMYONUN PEŞİNE DÜŞTÜ
Merkez Seyhan ilçesi Küçük Dikili Mahallesi’nde meydana gelen olayda plastik geri dönüşüm işletmesi sahibi bir kişi atık, çöp ve moloz yüklü vaziyette seyir halindeki plakasız kamyonu fark etti. Aracı takibe başlayan geri dönüşüm işletmecisi diğer yandan WhatsApp’taki meslektaşlarına durumu haber verdi. Sürücüsünün kimliği açıklanmayan plakasız kamyon boş bir araziye gelip durdu. Bu sırada 100’e yakın geri dönüşümcü kamyonun bulunduğu yere geldi ve sürücünün atık yükünü boşaltmasını engelledi. Geri dönüşümcülerin ihbarı üzerine olay yerine polis, zabıta, kaymakamlık ve il çevre ve şehircilik müdürlüğü yetkilileri geldi. Geri dönüşümcüler kamyon sürücüsü hakkında şikâyetçi olurken, yaptıkları araştırmada atık, çöp ve molozun kayıt dışı bir geri dönüşüm tesisinden yüklendiğini ortaya çıkardı.

POLİSİ, ZABITAYI ALARMA GEÇİRDİLER
Kamyon sürücüsü polis tarafından gözaltına alınıp, karakola götürülürken geri dönüşümcülerden Şerif Tekin, plakasız aracın üzerine çıkıp olanlara tepki gösterdi. Çuvalların içindeki plastik atıkları dökerek gösteren Şerif Tekin, “Bu atıkların ithal edilen ham maddeyle bir ilgisi yok. Bu ülkeyi sevmeyen insanlar bilinçli bir şekilde bu atıkları, çöpleri rasgele döküyorlar. Plastik ham madde ithalatının yasaklanması için bunları kasten yapıyorlar. Plastik geri dönüşüm sektörüne zarar veren böyle insanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” diye tepki gösterdi.
Kameralı cep telefonlarıyla kamyonun üzerindeki atıkları görüntüleyen Adanalı geri dönüşümcüler, sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapıp, “Çöp değil ham madde ithal ediyoruz. Plastik geri dönüşümcüler çevreyi kirleten değil temizleyen taraftadır” mesajlarıyla Türkiye genelinde yaklaşık 300 bin kişiye istihdam sağlayan plastik geri dönüşüm sektörüne uygulanan ham madde ithalat yasağının kaldırılmasını istediler.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir