20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Gazetecilerle Bir Araya Geldiler…

Gazetecilerle Bir Araya Geldiler…

Ceyhan’da Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Günüç ve Adalet Komisyonu, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İbrahim Alper Bilgin Ceyhan’daki Gazeteciler ile bir araya geldi.
Halkın doğru bilgi alabilmesi ve adaletin doğru sağlanabilmesi için doğru bilgi paylaşımının gerektiğini belirten Ceyhan Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Günüç, ‘’Vatandaşlarmızın haklarını savunmak, bu Ülke için hizmet ve doğru habercilik sergileyen gazetecilerin, kulaktan dolma bilgilerle değilde, yasalar çerçevesinde gerçek bilgileri alabilmesi için hükümetimiz savcılık birimini daha şeffaf hale getirmiştir” dedi.
Gizliliğin daha önce esas olduğunu ancak gelişen teknoloji ile mülki amir ve savcıların çok kolay tanınır hale geldiğini belirten Başsavcı Günüç, “Haber yapılırken bir takım Hukuki hatalar yapılabiliyor, bunların önüne geçebilmek adına bundan sonra basınımız ile iç içe çalışacak, halkımızın haklarını savunarak doğru bilgi almasını sağlayacağız. Eski gizlilik bitti, yeni teknoloji ile artık herkes savcı ve hakimleri kolay bulabiliyor. Şeffaf ve devletimizin izin verdiği kurallar içerisinde basınımız bizden doğru bilgi alabilecek ve haberlerini doğru kaynaktan yapacaktır. Bizlerde halkımızı uyaracak önemli konu ve mevzuatları hızlı ve doğru şekilde halkımıza aktaracak, sizlere anlık bilgi akışı sağlayacağız” dedi.
Adalet Komisyonu, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İbrahim Alper Bilgin ise, “Lekelenmeme hakkı, mahkumiyet karinesi ve soruşturmanın gizliliği çerçevesinde herkesin haklarını koruyarak, doğru bilgi akışı sağlamak ve her iki tarafın mağduriyet durumunu ortadan kaldırmak için böyle bir proje geliştirdik. Basınımızın yerinde ve doğru bilgi almasını sağlarken Adalet dağıtan bireyler olarak vatandaşımızında mağdur olamamasını sağlayarak iyi bir hizmet sunarız. WhatsApp grubundan mahkeme kararları ve mevzuatlarla doğru bilgi akışı sağlayarak eski bilinci kırmış olacağız” dedi.
Toplantıya Ceyhan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şahin Özer, ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir