23 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Gazeteciler için “mülteci” etkinliği…

Gazeteciler için “mülteci” etkinliği…

Mültecilerin medyadaki temsilinin, kamuoyunda onlara karşı önyargıları tetiklediği gerekçesiyle “Mülteciler için Tarafsız Medya” adlı etkinlik düzenleniyor.

Etkinlik; İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi’nin önderliğinde Gazeteciler Cemiyeti’nin ortaklığı ile yürütülüyor ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından finanse ediliyor. Adana ve Mersinli medya mensuplarının davet edildiği etkinlik “Mülteci Hakları için Medya ve Sivil Toplum İş Birliği” projesi kapsamında Adana Sheraton Otelinde 28 Şubat-2 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada Türkiye’nin 3,2 milyonu Suriyeli olmak üzere 3,7 milyon mülteciye ev sahipliği yaparak dünyada en çok mülteci kabul eden ülke konumunda olduğu belirtilerek, “Medyanın mülteciler konusundaki tavrı, tüm ülkelerde, kamuoyunun ve siyasi karar vericilerinin davranışlarını önemli biçimde şekillendirmektedir. Mültecilerin medyadaki temsili, onlara yönelik ön yargıları tetiklemekte ve iki toplum arasındaki uyumu güçleştirmektedir. Bu bağlamda ‘’Mülteciler için Tarafsız Medya’’ sloganıyla yola çıktığımız projemiz; mültecilerin Türk medyasında temsil edilme yöntemleri ile ilgili farkındalık yaratmayı, yapıcı mesajları yaymak suretiyle mülteciler hakkında eksik bilgilendirme ve yanlış sunumları azaltmayı, Türk medyasıyla sivil toplum arasında daha güçlü bir ilişki kurmayı hedeflemektedir. Bu amaçla, mülteci nüfusunun yoğun olduğu 7 şehirde –Ankara, İzmir, İstanbul, Adana, Mersin, Hatay, Gaziantep- medya mensupları ile sivil toplum temsilcilerini bir araya getiren, içeriği; mülteci konularında yasal mevzuattan, haber etiğine uzanan bir ölçekte hazırlanmış ve konunun uzmanları tarafından verilecek eğitimler organize etmekteyiz” denildi.

Öte yandan yapılacak etkinlikte mültecilerle ilgili haberlerin kalitesinin nasıl arttırılabileceği, uluslararası mülteci hukuku ve ilkeleri çerçevesinde yapıcı haberciliğin nasıl yaygınlaştırılabileceğinin araştırılacağı bildirildi.

Ayrıca projenin Şubat 2017’de başladığı ve Ocak 2019’a kadar süreceği belirtilerek, bilgiler verildi:
“Proje kapsamındaki iller mülteci nüfusunun yoğun olduğu Ankara, İzmir, İstanbul, Gaziantep, Adana, Mersin ve Hatay’dır. Bu Proje Neden Önemli: Medya, konuyla ilgili kamuoyu oluşturan başlıca aktörlerdendir. Mültecilerin yanlış temsili ve haklarında yanlış veya eksik beyanda bulunulması, bütünleşme sürecine zarar vermektedir. Daha iyi bilgilendirilmiş ve hassas medya mensupları iki toplumun entegrasyonunu hızlandıracaktır.”

Öte yandan 3 gün sürecek etkinlik kapsamında çok sayıda akademisyen, uzman, toplum bilimci, siyaset bilimci ve iletişimci etkinlikte konuşmalar yapılacak, atölye çalışmalarına katılacak ve etkinlik sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir