19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Festivali Basanlar Adliyeye Sevk Edildi…

Festivali Basanlar Adliyeye Sevk Edildi…

Adana Valisi Mustafa Büyük izin vermeyince, ismi Kebap-Şalgam Festivali olarak değiştirilen Rakı Festivalini pompalı tüfekle basıp ateş açan 6 kişi adliyeye sevk edildi. Zanlılar, “Her gün şehit geldiği bugünlerde rakı festivali olur mu? Bizim milli içeceğimiz rakı değil ayran” diyerek tepki gösterdi.

12 Aralık 2015 tarihinde gece Seyhan ilçesi, Kazancılar Çarşısı ve Büyüksaat çevresinde son 10 yıldır Rakı Festivali adı altında sabaha kadar kebap yeyip rakı içilerek yapılan kutlama, bu yıl Kebap-Şalgam Festivali adı altında yapıldı.

Yine binlerce vatandaş Büyüksaat ve Kazancılar Çarşısı’na masa atıp sabaha kadar eğlenmek isterken, pompalı tüfekli ve bıçaklı 6 kişi rastgele ateş açmaya başlayıp “Sizin hiç Allah korkunuz yok mu” diyerek çevreye saldırmaya başladı. Bu sırada güvenlik önlemi alan polis olaya erken müdahale ederek baskını yapan Ömer P. (30), Cumali P. (32), Hakan Y. (25), Aykut Y. (22) Sadık P. (24) ve Mehmet P.’yi (35) gözaltına aldı. Zanlılar sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü. Zanlılar ile birlikte 3 pompalı tüfek ve 1 sallama diye tabir edilen bıçak ele geçirildi.

Zanlılar polise verdikleri ifadede festivalin Ulu ve Memiş Paşa Camii arasında yapıldığını ve rakı içildiğini söyleyerek, “İki cami arasında rakı içilmez, orada bizim atalarımızın mezarı var, mezar üzerinde rakı içilmez, bu nedenle baskın yaptık ama niyetimiz kimseyi öldürmek değil, orada rakı içenleri korkutmaktı amacımız” dedikleri öğrenildi.

Polis yaptığı araştırmada zanlıların herhangi bir terör örgütü ya da sivil toplum örgütleriyle hiçbir bağlantısının olmadığını tespit etti. Zanlıların basit yaralamadan suç kaydı olduğu belirlendi. Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir