20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Eymen Bebek Hastaneye Geri Döndü…

Eymen Bebek Hastaneye Geri Döndü…

Adana’dan ameliyat için İstanbul’a getirilen ve ailesinin iddiasına göre doktorundan habersiz taburcu edilen Eymen bebek, tekrar hastanede tedavi altına alındı.

Kalbinde doğuştan üç delik olan ve acil ameliyat edilmesi gerektiği belirtilen Eymen bebek, tedavi gördüğü Dr. Siyami Hersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinden taburcu edilmişti. Ailenin iddiasına göre hastaneye yatışından iki gün sonra ameliyat olması gerekirken taburcu edilen Eymen bebek hastane kapısında kalmıştı. Bir hemşirenin kendilerine taburcu kağıdı getirdiğini ve kağıtta “Aile buradan kendi isteğiyle ayrılıyor” şeklinde bir yazı olduğunu belirten aile, İHA’ya hastaneden çıkmak zorunda kaldıklarını anlatmıştı. Bugün tekrar hastaneye kabul edilen Eymen bebek tedavi altına alınırken, bebeğin ailesi konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Hastaneye tekrar kabul edildiklerini söyleyen aile, hastane yetkililerinin hatalarını kabul ettiğini ve bu olayın yaşanmasına sebep olan sorumlular hakkında gereğinin yapılacağını belirtiğini iddia etti. Aile, Eymen bebeğin ise Pazartesi günü ameliyata alınacağını söyledi.

Öte yandan hastane tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, “Hasta Eymen Varol’a yapılan tetkiklerde hasta ile ilgili acil ameliyat gerektiren bir durum görülmemiş olup, elektif vaka olarak değerlendirilerek ileri bir tarih için ameliyatın planlamasına karar verilmiştir. Ancak aile dış merkezde ameliyat olmak istediklerine karar vermiştir. Ailenin de isteği göz önünde bulundurularak hastanın klinik durumu stabil olması üzerine doktoru tarafından epikrizi yazılarak taburculuğu yapılmıştır” denildi.

“Bizi haberimiz olmadan taburcu ettiler, kendi isteğiyle taburcu oldu diye de not yazdılar”

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Eymen bebeğin annesi Merve Varol, “Hastanede yatıyorduk biz. Hemşirenin bir tanesi sekreterlikten geldi ve bize ‘Siz taburcusunuz’ dedi. Eşimde ‘Doktorumuzun haberi var mı bu durumdan?’ dedi. Ne diyeceğini şaşırdı. Bir var dedi. Bir yok dedi. Sonra biz doktorumuzun yanına indik. Siz mi taburcu ettiniz bizi diye teyit almak istedik. Doktorumuz da ‘Benim bilgim yok’ diye bize açıklama yaptı. Daha sonra eşim de ‘Siz kafanıza göre mi iş yapıyorsunuz?’ dedi. Hemşire ‘Üzerime gelmeyin beyefendi’ dedi. Eşim de ‘Ben sizin üzerinize gelmiyorum ama bana doğru düzgün bir açıklama yapın’ dedi. Kağıda belirttikleri yazı ‘aile buradan kendi isteğiyle ayrılıyor’ şeklindeydi. Ama bizim taburcu olduğumuzdan haberimiz yok. Bunu tamamen sekreter yapıyor. Daha sonra bizi taburcu ettiler. Hemşire de eşime saldırdı. Güvenlikten geldiler eşyalarımı indirdiler, bizde çıkmak zorunda kaldık. Yani dünden beri biz dışarıdayız. Hastanenin acilinde bekleme salonunda bekliyoruz. Yani benim çocuğum kalp hastası. Kalbinde 3 tane delik var ve benim çocuğum bekleme salonunda yatıyor. Hastanede yatması gereken yer orası ise o zaman orada ilgilensinler, eğer değilse ilgilenecekleri yerde ilgilensinler. Bizi başlarından savmasınlar. Biz buraya gelirken daha önce konuştuk ve yerimizi ayarlayıp geldik. Konuştuğumuzda ben çocuğumun durumunun ciddiyetini anlattım. Rahatsızlıklarını söyledim. Doktorumuz bize cerrahi vaktinin geldiğini, hazırlıklı geleceğimizi söyledi. Geldik. Bir gün yattık ve bizi haberimiz olmadan taburcu ettiler. Kendi isteğiyle taburcu oldu diye de not yazdılar” şeklinde konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir