24 Nisan 2024 , Çarşamba
Ana Sayfa / Bölgesel / Ergin Ulun: “Çukurova sporun merkezi olacak”

Ergin Ulun: “Çukurova sporun merkezi olacak”

Çukurova Belediyesi Spor danışmanı ve ASKF Genel Sekreteri Ergin Ulun, Çukurova Belediyesinin spor anlamdaki hizmetleri ve ASKF yönetiminde yapılan hizmetlerle ilgili detayları değerlendirmelerde bulundu.

İşte Ulun’un açıklamaları:

BAŞKANIN YANINDA OLMAYA GAYRET EDİYORUZ

Çukurova Belediyesi olarak spor adına da bütün branşlar da başta tesisleşme olmak üzere her türlü desteği sağlamaya çalışıyoruz.  Başkanımız Soner Çetin’in spor geçmişi olması sebebiyle bu biraz daha hepimiz adına işimizi kolaylaştırıyor.  Sporcularımız, futbol kulüplerimiz ve salon sporları anlama  noktasında  Başkanımız da yanlarında olmaya gayret ediyor.

SALON SENEYE YETİŞİR

Çukurova Belediyesi olarak tesisleşme anlamında özellikle bu yıl çok öne çıktık. Başkanımız Soner Çetin’in de  zaten kalıcı hizmet noktasında hareket ediyor. Bunun başında tesisleşme geliyor. Sporcunun gelişimi için Adana’da sporun öne çıkması için en büyük temeli belirttiğim gibi tesistir.  Elbette evlatlarımızı, evde olsun kısıtlı imkanlarla olsun  bunlar sadece yeterli olmaz tesis olmadan bu anlamda geliştiremeyiz. Bunun içindir ki tesisleşmeye önem veriyoruz. Biliyorsunuz Başkanımız Soner Çetin, iki yüz, üç yüz  milyon değerdeki yerlerimizi spor  bakanlığımıza tahsis etti. Buralara nizami saha çalışmamız var. Temeli atıldı. Tenis akademisinin temeli atıldı. Avrupa Birliği projesi kapsamında destekle yapılıyor İl Müdürlüğümüz ile birlikte. Bir eksiğimiz salonda kaldı. Herkesçe bilinen Adana’da büyük sorun salon sıkıntısı. Nizami saha sıkıntısı da var, salon sıkıntısı da var. Voleybolda takımımızın Sultanlar ligine çıkmasıyla bu sorunu yaşamaya başladık. Biz yer anlamında verdiğimizde bunlar içerisinde salonda yapılacaktı. Ama maalesef bu sene olmadı. İnşallah önümüzdeki sene salon yapılmasının hem sözünü aldık hem de çalışmaları olduğunu biliyorum. Salonu da tamamlarsak tesis anlamında sıkıntı kalmayacak.

AMATÖR KULÜPLERİN YANINDAYIZ

Sportif faaliyetler devam ediyoruz. Etkinlikler oluyor. Geleneksel faaliyetler var. Festivaller var. Yani spor devam ediyor. Futbol kulüpleriyle turnuvalarımız devam ediyor. Eski şöhretlerle özel maçlarımız oluyor. Şimdiki nesile örnek olması anlamında onları anımsamak adına böyle faaliyetlerimiz var.  Her zaman olduğu gibi Amatör kulüplerin yanındayız. Çukurova Belediye Başkanımız Soner Çetin,  Çukurova halkı için bir şanstır. Yanı sıra benim ASKF yönetiminde olmam da  bir şans oldu. Belediyemizle bunun entegresini çok daha rahat yapabiliyoruz. Başkanımız Soner Çetin’e  sorunları ve yapılanları  anlatma noktasında zorluk çekmiyorum. Bir tarafta federasyon, diğer tarafta ise belediye. Arz-talep noktasında olmamız işin olumlu yanı.  Başkan Soner Çetin’e gelişmeleri doğru anlatım sürecinde aslında çözümü de hazırlamış oluyoruz. Zaten, Başkanımız Saner çetin de sürekli olarak kulüplerimiz ve sporcuların yanında.

SONER ÇETİN ADANA İÇİN ŞANS

Soner Başkanımız geçmişinden bu yana sporla iç içe, voleybol ve tenis ile aktif olarak yoğunlaştı. Bugünde öyle.  İlçemiz bu anlamda şanslı. Sportif bir başkanları var. Voleybol branşında ise Soner başkan, son iki yıldır büyük önem veriyor. İlk yılında şampiyonluk gelmedi ama ikinci yıl şampiyonluk geldi.  Adana Demirspor ile Adanaspor futboldaki başarılı temsilcilerimiz. İki güzide kulübün yanına da Sultanlar liginde Çukurova Belediyesi kadın voleybol takımımız  katıldı. Eksikliği görerek buraya ağrılık verdi Başkanımız. Dolayısıyla çoğu gençlere alan oluşturduk. Ve onlara örnek teşkil ediyor. Voleybola hasret kalmış bir şehir ve sultanlar ligi olan bir takımımız var. Dünyanın en iyi ligi bizde. Vakıfbank, Eczacıbaşı, Fenerbahçe gibi takımları Adana’da ağırlayıp tribünden izleme imkanı bulacağız. Aileler, Gençler gelip izleyerek hasret giderecekler. Soner başkanımızı hizmetten dolayı sporsever olarak, spor adamı olarak tebrik ediyoruz.  Takımı kurmak için de kurmadı.  Başından beri Avrupa ligi diyordu. Şampiyon olarak ilk hedefe ulaştık Sultanlar ligine çıkarak. Şimdi sırada Avrupa ligi var. Buna kesinlikle yürekten inanıyor. Başkanımız Soner Çetin için voleybol heyecan duyduğu birkaç başlıktan biri.  Kendisi de bunu zaten dile getirdi.  Özellikle de spora yardım anlamında çok heyecanlı. Bu sezon Avrupa’ya çıkmak istiyoruz.  Transferlerde öyle isimler alındı.

VOLEYBOLDA ASIL HEDEF ALTYAPI

Voleybolda Sultanlar ligi geldi ama asıl hedef altyapı.  Başkanın en büyük hedefi altyapıyı oluşturmak. İlçede çocuklara kazanım sağlamak. Bu zorunlu zaten. Bunun için da tabi ki salon gerekiyor. Başkanın en büyük sıkıntısı bu.  Seyhan belediyesi ile birlikte kültür merkezi ve spor salonu projesi var. Yakın zamanda Soner Başkanımız bunu açıklayacak. Altyapıya kesinlikle önem verilecek. Aileler sürekli bizleri arayarak çocukları voleybola yazdırmak istediklerini söylüyor. İşin ne kadar doğru olduğunu buradan anlayın. Aileler bunu istiyorlar. Bizde bunun farkındayız,  Başkanda farkında. Geçtiğimiz günlerde takımın antrenörüyle görüştüm. Hepsinin startını verdik. Salon tamamlandıktan sonra voleybolda, Adana Demirspor gibi Adanaspor gibi şehrimizi başarıyla temsil edeceğiz. Sesimizi Avrupa’da duyuracağız. Diğer açıdan bakıldığında milyonları verseniz Adana’nın Çukurova’nın bu kadar reklamı olmaz.

MUZAFFER ÇİNTİMAR DAHA ÖNCE GELSEYDİ…

Çukurova Belediyespor Voleybol olarak geçtiğimiz sezon ilk bölümde ASKİ salonunda diğer bölümde ise Menderes salonunda maçlarımızı oynadık. Mendereste devam ediyorduk ancak bazı sıkıntılar nedeniyle şartlar uygun olmadı. Serinevler de olabilir ama ASKİ’ye yöneldik. Yeni salonumuz olduğunda orada oynayacağız.  Voleybola çok büyük ilgi ve talep var. Geçen yıl dolu salona oynadık.  Yeni yapılacak salonun yanına bir tane daha nizami futbol sahası yapılacak. Kriminalin aşağı tarafında  futbol sahası. Bu sezona yetişir diye ümidimiz var. Kalıcı yatırımdan bahsediyoruz. İlçemize ait 70 kulüp var. Tabi kulüplerimizin müsabaka oynayabileceği sahadan söz ediyoruz. Bitecek saha suni çim olacak. Yapılacak demiyorum artık bitecek diyorum. Yani o noktadayız.  Böylesi değerli yerleri spor için Adana gençliği için hizmete vermesi nedeniyle Soner Başkan alkışlanmalıdır, takdir edilmelidir.  Biliyorsunuz  atletizm pistinin olduğu alanı da Başkanımız tahsis anlamında verdi. Orası sporun merkezi haline gelecek. İnanın Soner başkanımızı hizmetleri ve duruşu nedeniyle hayranlıkla takip ediyoruz.  Bizlere bu anlamda yardımcı olması nedeniyle İl Spor Müdürümüz Muzaffer Çintimar’ı da ayrıca kutluyorum. Muzaffer müdürüm daha önce Adana’ya gelmiş olsa idi  bahsettiğimiz salon şimdiye kadar bitmiş olurdu. Geç oldu ama bizlik sorun değil. Önümüzdeki sezona mutlaka yetişecektir.

ÇUKUROVA BELEDİYESPOR GENÇLİĞE HİZMET EDİYOR

Amatör Kümede gençliğe hizmet veren Çukurova Belediyespor’umuz var. Kulüp başkanımız Sami Büyükgöçer gerçek anlamda yıllardır sporun içinde ve gençliğe hizmet veriyor. Kendisini buna adadı desek yeridir.  Ben sürekli Mustafa Çürük ağabey ile de görüşüyorum. Çukurova Belediyespor  yarışmacı değil de altyapıya önem veren üstyapılara futbolcu yetiştiren kulübümüz olarak öne çıkmıştır. Gönülden tebrik ediyorum bu anlamdaki başarılarından dolayı. Bir de biliyorsunuz  önemli oyuncular bu çatı altından çıkıp Süper lige dahi transfer yapmıştır.  Belediye olarak istişare halindeyiz. Takip ediyoruz.

ASKF BASKANI AHMET BOZAN VE YÖNETİM OLARAK HİZMET VERİYORUZ

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Denetim Kurulu Üyesi olarak seçildim.  Bu anlamda Genel Başkanımız Ali Düşmez, ASKF Başkanımız Ahmet Bozan ve bana güvenenlere teşekkür ediyorum. Daha önce belirttiğim gibi Belediye ile entegre olmak önemli. Amatör kulüplerle iç içeyiz. Dertleri sıkıntıları dinleyeceğimiz zaman oluyor. Sıkıntılar noktasında Belediye ile entegre olması çok kolay . Anlayacağınız sıkıntıyı yaşayan benim, çözüm noktası da benim. Doğru olarak Başkana aktararak çözüm noktası oluyoruz.  Soner başkanımızın da federasyonla ilişkileri son derece iyi. Spor İl Müdürümüz ile de çok iyi. Paydaşlarla da iyi. Benim ayrıca köprü görevi görüyor olmam önemli.  ASKF’de biz göreve geldiğimizde sıkıntılar vardı. Bunu geçmişi yargılamak veya eleştirmek için vurgulamıyorum. ASKF’yi bilmeyenler vardı.  Özellikle de açılımını. Ahmet başkan ve yönetimle birlikte güzel işlere imza attık. Bundan sonra da öyle olacak.  Amatör gönüllülük işidir.  Sadece iyi gün değil kötü günde de onlarla birlikte olduk. Maneviyat gerektirir. Amatörün tüm sorunları ile ilgili belediyelerle istişare halindeyiz ve sorunları da çözüyoruz. Son iftar yemeğimizi hatırlarsanız  (5 Ocak TV naklen yayımladı)  spor camiamızın tamamı oradaydı. Sevgi, saygı kardeşlik duygularının öne çıktığı bir toplantı olmuştu. Bizim için bu gurur vesilesi oldu. Bunu yakalamak önemliydi.

BU DÖNEM ADANA ŞANSLI

Adana için bu dönemin şanslı olduğunu düşünüyorum. Adana Demirspor Süper ligde. Adanaspor TFF 1.ligde. Voleybol kadınlarda Sultanlar ligi Adana’da.  Masa Tenisinde Çiltar şampiyon oldu. Ada Sokağı Hentbolda Şampiyon oldu. Vefaspor U 18’de Türkiye şampiyonu oldu. İl Müdürümüzün varlığı ve yaptıkları önemli . ASKF Başkanı Ahmet Bozan hami Başkan pozisyonunda.  Gökhan Üney, Seyhan’a  renk kattı. Hüseyin Arat ile birlikte. Sarıçam’da Kadir Gül’ün emekleri var. Yüreğir’de Ceyhun Öktem önemli bir isim. Yani Adana önümüzdeki yıllarda daha da öne çıkacak.

BAL LİGİNDE ÇITA YÜKSELDİ

BAL liginde kalite arttı. Adana Vefaspor, Adana  1954 FK, Adana Hadırlıspor var. Şimdilerde hedefleri daha yüksek. Çıtaları yüksek. Heyecan yaratıyorlar. Eskiden çıta BAL ligiydi. Menderes başkan olsun, Cengiz başkan olsun , Kazım Başkan olsun hedefleri çok yüksek.  Geçtiğimiz sezon Vefaspor-Ceyhan maçı büyük statta oynandı ve keyif verdiler. Bal ligi heyecanlı oldu. Adana 1954 FK geçtiğimiz sezon Karaman’da şampiyonluğu kaçırdı. Orda ki maçı bende tribünden izledim ve çok üzüldüm.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir