29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Engelsiz parkın yapılmasını istemeyenlere engellilerden protesto…

Engelsiz parkın yapılmasını istemeyenlere engellilerden protesto…

Seyhan ilçesinde bir sitenin önündeki yeşil alana belediye tarafından engellilerin istihdam edileceği engelsiz kafe ve eğitim merkezi yapılmasını istemeyen kişiler, engelliler tarafından protesto edildi.
Seyhan ilçesine bağlı Gürselpaşa Mahallesi Ali Bozdoğanoğlu Bulvarı’ndaki bir sitenin önünde bulunan yeşil alana, geçen hafta yapı temeli atıldı. Konuyla ilgili araştırma yapan site sakinleri, imarda yeşil alan görülen bölgeye, Seyhan Belediyesi’nin kafe kuracağını öğrendi. Sitede oturanlar yeşil alanın Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) kapsamında sosyal donatı yapılmak üzere belediyeye devredildiği için düzenlemeye karşı çıktı. Gürselpaşa mahallesi muhtarı Bünyamin Çapar ile Pınar mahallesi muhtarı  Saniye Çelik ve beraberindeki bazı kişiler de belediyenin yeşil alana inşaat yapmasına tepki gösterdi. Yoldan geçerken tesadüfen açıklamayı gören bazı engelli spor kulübü üyeleri de Saniye Çelik’e karşı çıkarak, projenin engelliler için yapıldığını kaydetti.
Konuya ilişkin açıklama yapan Seyhan Belediyesi ise engelli sivil toplum kuruluşlarının talebi üzerine bölgeye ‘Engelsiz Eğitim Merkezi’ ve ‘Engelsiz Kafe’ kurulacağını, bu mekanları da belediyenin işleteceğini belirtti. Eğitim merkezinde engellilere çeşitli meslek eğitimleri verileceğini açıklayan belediye, kafede ise belediye kadrosuna alınacak engellilerin çalışacağını vurguladı.
ENGELLİLER YEŞİL ALANDA TOPLANDI
Kentte faaliyet gösteren engelli sivil toplum kuruluşu ve dernek üyeleri de çevredeki konut sahiplerinin engelsiz kafe ve eğitim merkezini görüntü kirliliği olarak gördükleri için kamuoyu oluşturmaya çalıştığını öne sürdü. Kalabalık engelli grubu, inşaatın yapıldığı parka geldi. Ellerinde dövizler taşıyan grup, kafe ve eğitim merkezi yapılması istemeyenleri protesto etti.
Grup adına açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi Genel Sekreteri Şahin Özbingül, “Buraya yapılmak istenen eğitim merkezi maalesef engellenmek isteniyor. Engelliler olarak haklarımızı savunmak için bir araya geldik. Yerel yöneticilerden destek istiyoruz. Burada yararlı bir şey yapılmak isteniyor. ‘Engelliler için el ele, engelleri kaldıralım’ diyoruz” diye konuştu.

 

 

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir