20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Çevre / En kaliteli buğday Çukurova’da…

En kaliteli buğday Çukurova’da…

Ceyhan’da çiftçilere kaliteli buğday ve mısır üretimi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Adana Şube Müdürü Çoşkun İyisabancı, Ceyhan Ziraat Odası konferans salonunda düzenlenen toplantıda, kaliteli buğday ve mısır üretimi yapıldığı takdirde çiftçilerin daha kazançlı olacağını belirtti.

TMO’nun Türkiye genelinde 2011 yılından bu yana alım noktalarında kimyasal analizler sonucunda fiyatların belirlendiğini hatırlatan Çoşkun, şöyle konuştu.

“Buğday ve mısırda protein değerlerinin artışına göre yüzde 7’ye kadar fiyat artışı yapılacak. Çiftçilerimiz ürettiği buğdayları ofislerimizde son teknoloji makinelerde kimyasal analizlerle bütün değerler ortaya çıkmaktadır. İşte bu uygulamayla süne tahribatı yüzde 2’nin altında, proteini yüzde 12 ve üzeri olan ekmeklik buğdaylar ile süne tahribatı yüzde 2’nin altında, proteini yüzde 5 ve üzeri olanbuğdaylara yüzde 1-7 arasında ilave fiyat uygulanacak. Bildiğimiz gibi tüketicilerde buğdayı protein değerine göre kullanılıyor. TMO’nun başlattığı proje kapsamında ‘Kaliteli üret, daha fazla kazanç elde et’ sloganıyla çiftçilerimizi buğday ve mısır üretiminin kaliteli bir seviye yükselmesi için sık sık il ve ilçelerde bilgilendirme toplantısı düzenledik.”

Çoşkun, çiftçilerin üretim yapmadan önce toprağın hazırlanması, işleyişi, kaliteli tohum seçimi ve gübreleme gibi uygulamalar hakkında değişik bilgiler verdi.

Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Muhammet Bulut ise Çukurova’da üretilen buğdayın Türkiye’de en kaliteli buğday olduğunu, üretimde diğer bölgelerin örnek aldığı ve ekmekte en çok tercih edilen buğday olduğunu vurguladı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir