19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Emekliler hakkını CHP İktidarında alacak…

Emekliler hakkını CHP İktidarında alacak…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili adayları İl Seçim Komitesi koordinasyonunda ilk ziyaretini Türkiye Emekliler Derneği (TÜED)Adana Şubesi’ne gerçekleştirdi. CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, il yönetim kurulu üyeleri, milletvekili adayları Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Müzeyyen Şevkin, Rıza Mete ve Yüksel Karaaslan’dan oluşan CHP grubuna yoğun ilgi gösteren emekliler CHP’nin emeklilerin sorunlarının çözümüne yönelik projelerine destek verdiler.

TÜED Adana Şube Başkanı Seyfi İyiyürek, emeklilerin sorunlarını ve taleplerini içeren TÜED Başkanlar Kurulu’nun sonuç bildirgesini CHP grubuna sunarken, CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut da İyiyürek’e ve dernek üyesi emeklilere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun noterden onaylanmış emeklilere iki maaş ikramiye taahhütnamesini takdim etti.

TÜED Şube Başkanı İyiyürek hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadıklarının altını çizerek, emekli maaşları konusunda gerçek anlamda bir intibak yapılmadığına dikkati çekti. Çalışan emeklilerden kesilen yüzde 15 oranındaki destek priminin kaldırması yönündeki seçim beyannamesine taahhüt koyan CHP’ye teşekkür eden İyiyürek, emeklilere enflasyon farkının ödenmediğini, banka promosyonu da alamadıklarını ifade etti. Emeklilerin en büyük ihtiyacının konut olduğunu dile getiren İyiyürek, “TOKİ bu kadar konut yaptı hangi emekli alabildi” sorusunu yöneltip, emeklilerin konut sahibi olabilmesi için kendilerinin bir proje üreteceklerini ve yeni seçilecek hükümetten de destek isteyeceklerini belirtti. İyiyürek, “Çok şey istedik alamadık ama CHP iktidarında inşallah alacağız” dedi.

CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut ise tüm Cumhuriyet kazanımlarına yönelik bir tehlikenin sözkonusu olduğunu belirterek, “Toplumun yüzde 80’i mutsuz, ülkenin gidişatından memnun değil. Geleceğinden kaygılı. CHP olarak herkesi bu zulümden kurtarmak istiyoruz” diye konuştu.

Emeklilerin sorunlarını bildiklerinin altını çizen Bulut, CHP’nin emeklilere önem ve değer verdiğinin altını çizdi. CHP iktidarında emeklilerin yılda iki maaş ikramiye alacağını belirten Bulut, emekliler gibi yaşam mücadelesi veren asgari ücretlilerin maaşının da 1500 olacağını kurtarmak istiyoruz.

CHP’nin sosyal demokrat bir parti olduğunu ifade eden Milletvekili Adayı Zülfikar İnönü Tümer, emeklilerin daha refah bir ülke hayaliyle ömürlerini devlete adadığını belirtti. Tümer, “Maalesef emeklilerimiz yoksullaştırılmıştır. 2 ikramiye bir başlangıçtır. Bu yardımlar bir haktır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin mensupları olarak bu anlayışla hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ülkedeki ekonomik sıkıntıyı iliklerine kadar hissedenlerin emekliler olduğunu dile getiren Milletvekili Adayı İbrahim Özdiş de Türkiye’de emeklilerin sorunlarını en iyi bilen ve çözüm yollarını en iyi şekilde ortaya koyan partinin CHP olduğunu kaydetti. Özdiş, “CHP iktidarında emeklilerin tüm sorunları sıfırlanacaktır” ifadelerini kullandı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir